Real Madrid (©Reuters)
Real Madrid (©Reuters)

Real videom odgovorio Barseloni: Ko je zaista režimski klub?

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.04.23. | 01:04

Španski velikani u sukobu oko toga ko je povlašćen kod sudija

Bura duva španskim fudbalom, a preti da preraste u urugan. Na optužbe predsednika Barselone Đoana Laporte da je Real režimski klub - koje su usledile kao odgovor na podatke da je Barselona godinama plaćala predsednika Sudijske komisije u Primeri - madridski klub odgovorio je videom.

Njegov sadržaj posvećen je Barseloni, a uvod su upravo Laportine reči, dok su iskorišćeni klipovi koji im kontriraju, odnosno navode na zaključak da su, zapravo, Katalonci bili miljenici nekadašnjeg diktatora Fransiska Franka.

Izabrane vesti

Video je objavljen na zvaničnom Jutjub kanalu Madriđana i munjevito se proširio društvenim mrežama.

Iz Reala podsećaju da je Barselona 1965. godine proglasila Franka počasnim članom kluba i navode da je njegov ministar Hose Solis Ruiz svečano otvorio stadion Kamp Nou. Dodaje se i da je Barselona triput spašena bankrota zahvaljujući Fransisku Franku, kao i da je u vreme njegove vladavine katalonski klub osam puta bio prvak države, a jednom više je osvojen nacionalni kup, dok je Realu bilo potrebno 15 godina za prvu titulu u prvenstvu.

Video se završava rečima nekadašnjeg Realovog predsednika, čuvenog Santjaga Bernabeua: "Kada čujem da neko priča kako je Real Madrid režimski klub, dođe mi da se pos***m na njegovog oca".

Na potezu su ponovo Katalonci.... Nema sumnje da će odgovor brzo stići.



tagovi

Real MadridBarselonaĐoan LaportaFlorentino Perez

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara