Bufon posle osvajanja Kupa Italije (© Reuters)
Bufon posle osvajanja Kupa Italije (© Reuters)

Realna opcija: Điđi Bufon opet u Seriji B!

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.05.21. | 10:47

Galijani ga je već zvao

Bio je taj neuspešni izlet u Pariz, bila je i Parma na početku karijere, a biće, možda, Serija B drugi put otkako se Đanluiđi Bufon bavi fudbalom. Kad mu za koji dan istekne ugovor sa Juventusom, legendarni golman postaje slobodan angent i bez obzira na godine (u januaru napunio 43) i dalje je tražen.

Navodno je na listi želja Galatasaraja, Porta i Olimpijakosa, mada je pitanje da li mu se pod stare dane odlazi opet iz Italije. Pogotovo posle informacije tamošnjih medija da ga traži – Monca.

Izabrane vesti

Odmah posle osvajanja Kupa Italije pobedom nad Atalantom, Bufona je kontaktirao Adrijano Galijani, čelnik Monce i predložio mu da dođe čiji je predsednik od 2018. Vlasnik je Silvio Berluskoni. A taj tandem funkcionera, dokazan u šampionskim danima Milana, rešio je da maleni tim vrati u elitni rang. I da se dobro zabavi.

Ruku na srce, ove sezone nije uspeo. Monca je završila treća na tabeli, iza Empolija i Salernitane, morala je u baraž, ali je u polufinalu poklekla pred Čitadelom. Prvi meč je izgubila sa 0:3, te iako je u revanšu slavila sa 2:0 to joj nije bilo dovoljno. Samo što Berluskoni i Galijani neće odustati. Ranije su anažovali Kevina Prinsa Boatenga i Marija Balotelija, nekadašnje napadača Rosonera, doveli su i štopera Gabrijela Paletu, takođe nekadašnjeg člana kluba sa San Sira, raspolažu sa nekoliko darovitih fudbalera, ali im je definitivno potreban lider.

Žele ga u vidu Bufona. Kako na terenu, gde su njegovi golmanski kvaliteti i te kako jasno uočljivi, tako i u svlačionici, kao autoritet ostalima.

Ni Gazeta delo sport, ni Korijere dela sera, kao donosioci informacije da Monca želi Điđija ne prognoziraju kakve su šanse da se saradnja ostvari, mada na osnovu izjave legendarnog čuvara mreže može da se nasluti pozitivan epilog.

Imam 43 godine i u ovom životnom dobu pravite izbore koji su nepopularni, čudni ili čak ludi. Došao sam do ove tačke baš zato što mi je ta mala iskra ludila omogućila da ne postavljam granice i da sanjam svaki trenutak svog život“, rekao je Bufon, sa Juventusom, posle afere Kalčopoli, već deo Serije B, u sezoni 2006/07.

Moncu na kraju sezone napušta trener Kristijan Broki (i on je upamćen iz vremena u Milanu), a kao glavni kandidati za njegovog naslednika slove Filipo Pipo Inzagi (bivši napadač Rosonera) koji je sa Beneventom ispao iz Serije A, te Roberto da Versa koji je isto „uspeo“ sa Parmom.


tagovi

Đanluiđi BufonAdrijano GalijaniMoncaSerija B

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara