Realov specijalac počeo operaciju „Nejmar“: Ponuda brazilskom klanu je najveći ugovor na svetu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.07.18. | 12:38

Perezov glavni lovac otputovao u Brazil i pokrenuo pregovore

Real Madrid je zapoečo operaciju „Nejmar“!

Poslednje vesti glase da je Realov izaslanik Žuni Kalafat otputovao za Sao Paulo gde će se sastati sa Nejmarom i klanom koji vodi računa o njegovoj karijeri. Igračev otac Nejmar Senior i bulumenta menadžera su raspoloženi da počnu pregovore sa Realom i da saslušaju šta im se nudi.

Izabrane vesti

A nudi im se najbolji ugovor na svetu!

Real Madrid je preko Kalafata ponudio Nejmaru ugovor vredan neverovatnih 49.000.000 evra po sezoni! I to bez bonusa! Sa tim ugovorom bi Nejmar postao najplaćeniji fudbaler na planeti. Trenutno je lider Leo Mesi koji u Barseloni zarađuje 46.000.000 evra godišnje, Nejmar u Pari Sen Žermenu ima 36.000.000 evra po sezoni, a Ronaldo u Juventusu 30.000.000 evra. Oskar u Kini zarađuje 24.000.000, a Laveci 23.000.000 evra po sezoni.

Ovo je ponuda koja sigurno neće ostaviti ravnodušnima Nejmara, njegovog oca i ostale zastupnike. Nejmar Senior je već u nekoliko navrata pokazao da mu je finansijski ugao najvažniji. Prvo kada je izigrao Real i zbog više para izabrao Barselonu, a potom i kada je iz Katalonije otišao u PSŽ.

Realov predsednik Florentino Perez sanja Nejmara već duže vreme i posle odlaska Ronalda je označio Brazilca kao glavnu metu. I zvezdu oko koje će vrteti projekat za budućnost Reala. Smatra da će on biti najbolji na palenti kada počnu da se gase zvezde Ronalda i Mesija, a marketinški je najisplativiji igrač na svetu u ovom trenutku. Zato je Perez spreman da probije sve limite zbog Nejmara i ponudi mu ugovor od kojeg boli glava. Primera radi, Bejl zarađuje nešto manje od 20.000.000 evra po sezoni u Realu, a Ronaldo je imao 24.000.000 godišnje. Ako bi Real prodao Bejla, uz već realizovan odlazak Ronalda, njihove plate bi u klupskom budžetu oslobodile mesto za Nejmarov astronomski ugovor.

Mnogo teži zadatak će biti da se Real dogovori sa Pari Sen Žermenom. Gazda Svetaca Naser Al Kelaifi je više puta ponovio da nema nameru da proda Nejmara nakon što je prošlog leta pomerio brda i planine da ga dovede iz Barselone. Zato se Perez uzda u pomoć Nejmara i pogotovo njegovog oca. Bogatom ponudom ih mami da u Parizu započnu rat sa Al Kelaifijem i da zatraže transfer. Sa nezadovoljnim igračem koji je najplaćeniji u klubu, PSŽ ne bi bio u prijatnoj situaciji. Naravno, ugovor je na njihovoj strani, igrač nema klauzulu i mogu da ga zadrže na silu. Ali to im ne bi išlo u prilog...

Real se specijalizovao za ovakve situacije da preko nezaodovljstva igrača traži put do transfera. Tako je bilo sa Kristijanom Ronaldom i Mančester Junajtedom, tako je bilo sa Modrićem i Bejlom protiv Totenhema... Igrači su ti koji odigraju ključnu ulogu i stupe u štrajk, a onda nastupa Real sa zvaničnom ponudom. Naravno, ovoga puta će morati da ponudi više nego ikada u istoriji. Spekulisalo se čak i o monstruoznoj sumi od 400.000.000 evra. Pari Sen Žermen neće moći da odbije toliki novac za nezadovoljnog igrača. Ali pre toga, Nejmar mora da pokrene lavinu i soapšti Arapima da želi da ode...

Zato je Real u Brazil poslao svog specijalca Žunija Kalafata. Ovaj Brazilac je mnogo više od šefa skauting službe za inostranstvo, što mu je zvanična funkcija u klubu. On je bio ključni čovek u kupovinama brazilskih supertalenata Vinisijusa Žuniora i Rodriga Goasa koje je Real uzeo ispred nosa Barseloni i platio ih po 45.000.000 evra. U dobrim je odnosima sa menadžerima koji imaju uticaja na Nejmarovu karijeru i poznaje se sa Nejmarovim ocem.

Prvi korak je napravljen. Sada je sve na Nejmaru i njegovom klanu.

(FOTO: Action images)


tagovi

NejmarLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara