Recesija! Posle mnogo godina Juveu trofeji nisu primarni cilj, treba spasavati klub

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.01.23. | 09:44

Gazeta dalje navodi kako u budućnosti neće biti trošenja velikih suma čak ni na igrače koji mogu da prave razliku ukoliko su u poodmaklim godinama...

Jedni će reći kako je debakl u Napulju ogolio brojne probleme s kojima se Juventus suočava ne samo na terenu, već kao klub u celini. Drugi, opet, zastupaju tezu da onih 1:5 nikoga ne treba da čudi i da je bilo samo pitanje vremena kada će loše poslovanje na tako brutalan način početi da dolazi na naplatu. Ovde se, pritom, ne misli samo na taj rezultat, već na čitav ambijent štio vlada oko kluba koji već duže vreme pod istragom zbog finansijskih organa.

Nešto radikalno i definitivno mora da se preduzme, čega su u Torinu svesni. Tako Gazeta delo Sport najavljuje korenite promene od 18. januara, kada bi novi upravni odbor trebalo da obelodani promenu kursa i strategije poslovanja.

Izabrane vesti

Juventus je u poslednje tri godine potrošio 425.000.000 evra na pojačanje?! Počevši od užanse procene Artura na 72.000.000 (uoči razmene sa Pjanićem), preko Dušana Vlahovića koji još nije počeo da isplaćuje uloženih osamdesetak miliona, do Bremera čija bi vrednost transfera mogla da naraste do 55.000.000, Stara dama ne može da se pohvali da je 'ubola' s novajlijama.

Istina, rano je donositi konačne ocene za potonju dvojicu, ali da navijači ozbiljno gube strpljenje u to nema sumnje. Pogotovo što su u datom periodu, ili bolje reći od poslednje titule, crno-beli uzeli samo jedan nacionalni kup. U Evropi - tropa. U tekućoj sezoni ispadanje u grupnoj fazi Lige šampione, u prethodne tri krajnji domet osmina finala.

Imajući sve to u vidu, kao i činjenicu da je titula maltene izmakla treću godinu u nizu, gazde će menadžmentu nametnuti značajnu promenu u načinu funkcionisanja koja bi za krajnji rezultat trebalo da ima kreiranje održivog budžeta (značajno manjeg od sadašnjeg) te potpunu finansijsku konsolidaciju.

Gazeta dalje navodi kako u budućnosti neće biti trošenja velikih suma čak ni na igrače koji mogu da prave razliku ukoliko su u poodmaklim godinama, dok će posebna pažnja biti posvećena ulaganju u mlade od 23 godine i klupsku akademiju, talente koji su već pod ugovorima.

U najkrećem - Dami predstojeće godine štednje i stabilizacije! Posle više decenija trofeji neće biti primarni cilj, već vraćanje kluba zdravom poslovanju.


tagovi

Serija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara