Ko je bio vredan pre krize, odradio je veliki posao: Od Zijeha i Amrabata do Trinkaa i Pavlovića, svi završeni poslovi za leto

Vreme čitanja: 4min | uto. 31.03.20. | 18:15

Igrači koji će obući novi dres na početku naredne sezone

Ko je bio vredan pre krize, ali tokom januara razmišljao o narednoj sezoni, on je bez sumnje odradio dobar posao kada su u pitanju transferi. Oni koji to nisu učinili biće im značajno limitirane mogućnosti u predstojećem prelaznom roku, bez obzira koliko on bude trajao, pošto će ekonomske posledice uslovljene pandemijom korona virusa biti više nego ozbiljne.

Hakim Zijeh će nakon četiri pune sezone u Ajaksu zadužiti dres Čelsija, koji je za njegovo angažovanje već platio 40.000.000 evra. Majstor iz Maroka će oplemeniti Premijer ligu svojim fudbalskim umećem, a Frenk Lampard se nada da će dobiti kreativca kakav mu nedostaje u timu. Dovoljno je reći da je u poslednjih sedam sezona ostvario 122 asistencije! Još jedan sjajan posao Kopljanika, koji su ovog igrača doveli iz Tventea 2016. godine za 11.000.000 evra. Zijeh je desno krilo za izuzetnim driblinogom i osećajem za prostor. Bolji je asistent nego strelac, ali pre svega što postiže isključivo spektakularne pogotke.

Izabrane vesti

Još jedan Marokanac je ozbiljno privukao pažnju najvećih klubova na Apeninima. U pitanju je igrač drugačijeg profila nego Zijeh, ali neko ko bi u budnosti mogao tek da napravi još ozbiljnije transfere. Fjorentina je iz Verone dovela Sofijana Ambrabata za 20.000.000 evra. Šta reći za ovaj posao kluba sa Bentegodija, koji je 29. januara iskoristio priliku da otkupi igrača iz Briža za 3.500.000 evra i sutradan ga proda za višestruko veću sumu. Ambrabat je pravo otkrovenje Serije A, blistao je u mečevima sa najjačim timovima italijanskog prvenstva i to ga je preporučilo Fjorentini.

Još jedan igrač koji je potpuno eksplodirao u Seriji A je Dejan Koluševski, pa ćemo nezaustavljivog Makedonca u narednoj sezoni gledati u dresu Juventusa. Blistao je jesenas u dresu Parme, zajedno sa Žerivnjom činio je "najbržu kontru" Serije A. Inter je učinio sve da ga dovede u svoje redove, ali je na kraju u priču uleteo Juventus i prosto ga oteo iz ruku Nerazura. Profitirala je Atalanta sa kojom je bio pod ugovorom i uzela 35.000.000 evra. Kuluševski je ostao na pozajmici u Parmi, ali je koronavirus ubrzo stopirao kompletan život na Apeninima.

NOVI NALET MLADIH "TURBO" BRAZILACA

Pedrinjo

Odlazak Zijeha naterao je Ajaks da eksperesno reaguje, pa je iz Sao Paula za 15.750.000 (plus bonusi od 6.000.000) doveden supertalentovani Antoni Mateus dos Santos. Odlični, levonogi tehničak deluje kao neko u čiji razvoj vredi ulagati, ali on tek sada na Amsterdam Areni mora da napravi ključni korak u sazrevanju. Još više se očekuje od desnog krila koje je dovela Benfika za 20.000.000 evra. U pitanju je doskorašnja velika nada Korintijansa Pedrinjo. Brzina, fudbalska mašta i razorna leva noga, sve ono što treba svim ozbiljnim klubovima. Mnoge podseća na Nejmara zbog lucidnosti i načina na koji se upušta u driblinge. U Lisabonu se nadaju da je drugačijih životnih shvatanja.

S obzirom na ozbiljnu nestašicu bekova na tržištu, Mančester Siti nije štedeo 6.000.000 evra za kadetskog reprezentativca Brazila Jana Buena Kouta. Pitanje je kada će dobiti pravu priliku na Etihadu, ali čim ga je sa druge strane želela i Barselona, koja vapi za pravim naslednikom Danija Alvesa, jasno je da se ovom igraču predviđa blistava budućnost.

Barselona je svoje pojačanje pronašla u Bragi. Desno portugalsko krilo, sjajnog driblinga i preciznog šuta, oduševilo je ove sezone u Portugaliji, što nije promaklo Kataloncima, pa nisu štedeli 31.000.000 evra za 20-godišnjeg igrača. Dao je sedam golova i zabeležio devet asistencija na 30 mečeva u Bragi ove sezone. Barsa nije propustila ni iz Las Palmasa kupi Pedra Gonzalesa Lopeza, pod nadimkom Pedri. Ima 17 godina i blistao je u Segundi, pa Katalonci nisu žalili 5.000.000 evra. Isti je slučaj i sa centralnim vezistom Mateusom Fernandezom, koji je plaćen Palmeirasu 7.000.000 evra.

Napoli će problem sa napadačima pokušati da reši sa Andreom Petanjom, koji je plaćen 17.000.000 evra. Nekadašnja nada Milana godinama unazad traži svoje mesto pod suncem u Seriji A, ove je dao 11 golova u dresu SPAL-a, što nimalo nije bilo lako učiniti. Zaslužio je novu šansu na velikoj sceni. Napolitanci su za 14.000.000 evra kaparisali i Amira Rahmanija iz Verone. Štoper, rodom iz Prištine, mogao bi zakrpi defanzivnu liniju u slučaju odlaska Kulibalija. Ove sezone je igrao odlično, a da li je kalibar za veliki tim videćemo naredne sezone.

Francuski Monako je dodatno podmladio tim dovođenjem dvojice velikih talenata. Strahinja Pavlović je paćen 10.000.000 evra, uz dodatne bonuse koji mogu da narastu na 3.000.000 evra, a novi član Kneževa postao je i čuvar mreže Legije iz Varšave Radoslav Majecki (20), koji je plaćen 7.000.000 evra. Lion je platio 12.000.000 evra za fantastičnog napadača iz Zimbabvea Tina Kadeverea, koji je ove sezone u dresu Avra postigao 20 golova na 24 utakmice.

Lion je ozbilan novac uzeo prodajom centralnog veziste Luke Tusara u Hertu za 24.000.000 evra. Koliko je važan igrač tima pokazjue da je ove sezone sakupio čak 39 nastupa u svim takmičenjima za Lion, ali novac od obeštećenja je bio više nego ozbiljan.

Bajern je kaparisao mladog Šalkeovog golmana Aleksandera Nubela, Ajntraht je platio 2.000.000 evra za mladog Špica Sparte iz Roterdama Ragnara Ahea, dok desni bek Osnabrika Feliks Agu  stiže u Verder bez obeštećenja. Lajpcig je doveo mladog golmana Las Palmasa Hosepa Martizena za obeštećenje od 2.500.000 evra.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara