(© RB Salzburg)
(© RB Salzburg)

Red Bul za Srbe dao 17.500.000 evra: Aleksa Terzić promovisan u Salcburgu

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 16:48

Doskorašnji levi bek Fjorentine potpisao na pet godina

Dupla radost za navijače Salcburga ove nedelje. Prepodne pobeda nad Ardagerom (6:0) na početku Kupa Austrije, popodne poklon u vidu Alekse Terzića, pošto je srpski defanzivac promovisan u još jedno pojačanje austrijskog prvaka.

Mogao bi da bude i najskuplje, jer je čedo kompanije Red Bul platilo inicijalno 5.500.000 evra Fjorentini na ime obeštećenja, a proslediće u Toskanu još 2.500.000 zavisno od realizacije određenih bonusa, a kako klub iz Mocartovog grada beleži napredak, osvaja trofeje i igra međunarodna takmičenja logično je pretpostaviti da kompletan trošak bude 8.000.000 evra.

Izabrane vesti

Tako bi nekadašnji član Crvene zvezde nadmašio ovoletošnji dolazak Madsa Bidstrupa, jer je 22-godišnji centralni vezista plaćen Brentfordu 6.000.000 evra. Osim Danca, Salcburg je doveo štopera Daglasa Mendesa iz Bragantina (takođe pod patronatom Red Bula) i odmah ga pozajmio Liferingu, nemačkog štopera Leonarda Morgalu je poslao u istom aranžmanu na istu adresu pošto ga je kupio od Minhena 1860, dok je iz konurentskog LASK-a stigao golman Aleksandar Šlager.

Salcburg u Terziću vidi projekat za budućnost, ako se zna da je sa njim ozvaničio saradnju do leta 2028.

„Aleksa je bek ogromnog potencijala, brz i probjan, a stilom igre i mentalitetom savršeno se uklapa u naše poimenje fudbala. Strastven je i uveren sam da će se brzo snaći i odmah nam pomoći da ispunimo ciljeve“, pojasnio je Kristofer Frojnd, sportski direktor Salcburga.

Povoljna okolnost kako za Aleksu, tako i reprezentaciju Srbije je što će odmah do sebe, na istom delu terena maltene, imati kolegu iz državnog tima, štopera Strahinju Pavlovića, plaćenog prošle godine 7.000.000 evra, dok je u međuvremenu stigao i špic Petar Ratkov iz TSC-a za 5.000.000 evra. Ukupno je za potpise Srba kompanija Red Bul za samo godinu dana izdvojila 17.500.000 evra.

„Dosta sam razgovarao i sa Pavlovićem, rekao mi je sve najbolje o novoj sredini. Za mene je ovo veoma poseban trenutak. Znam kakve mogućnosti mladi igrači imaju u Slacburgu i to želim da iskoristim da se dalje razvijam i da budem sve bolji“, rekao je doskoršanji štoper Fjorentine.

Od odlaska iz Crvene zvezde u Italiju, odigrao je 51 utakmicu za Ljubičaste i 23 za Empoli, na pozajmici.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Aleksa TerzićRed Bul SalcburgSalcburgTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara