(© Reuters)
(© Reuters)

Red je bio da proradi: Dva meseca bez pobede je suviše za tako dobar tim kao što je Rasing

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 04:52

Oproštaj Matijasa Rohasa uz promašeni jedanaesterac

Prošle godine pri vrhu i spletom okolnosti bez krune, ove bliže dnu tabele. Samo što Rasing nije bilo ko, već kvalitetan, takmičarski nastrojen tim s kojim niko ne želi da igra kad uđe u ritam, što je osetio Banfild u susretu 19. kola argentinskog prvenstva – 2:0.

Sastav Fernanda Gaga je slavio rutinski i tako se oporavio posle serije od čak osam utakmica bez slavlja na domaćem tlu. To je doveo do drastičnog pada na tabeli i izostanka realnih osnova za što bolji plasman, ali se makar nebo nad plavo-belim delom Aveljanede razvredrilo. Posle dva meseca bez pobede u borbi za bodove.

Izabrane vesti

Najviše zahvaljujući uticaju tandema Gabrijel Huanće – Gabrijel Rohas. Prvi je već u 11. minutu doveo domaćina do inicijalne prednosti, pred kraj prvog poluvremena iznudio jedanaesterac koji u pogodak nije pretvorio Matijas Rohas, usput uradio dosta korisnih stvari u polju; drugi je posle asistencije zatresao mrežu i postarao se da prvak iz 1999. u daleko komfornijoj poziciji pripremi gostovanje Flamengu u petom kolu Kopa Libertadores, gde Rasing ima deset bodova iz prva četiri meča.

Bila je ovo poslednja utakmica za Rasing upravo Matijasa Rohasa koji je prihvatio bogatu ponudu Korintijansa (Argentinci nisu mogli da pariraju), pa će ubrzo zadužiti dres Brazilaca i obavezati se na saradnju do 2027.

I ostali domaćini susreta 19. kola argentinskog šampionata bili su uspešni: Sentral Kordoba je savladala Urakan (2:0), a Rosario bio bolji od Instituta (4:1).




tagovi

Južna AmerikaArgentinaArgentina 1Fernando GagoRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara