Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Red je da se predstave Stal, Varta i Podbeskidzje

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 11:19

Trojica novajlija danas na terenu u okviru 1. kola Ekstraklase

Prvog dana iznenađenje, drugog favoriti nisu poklekli, a šta nam sperma treći dan ostaje da vidimo. Tri susreta igraju se danas u okviru poljske Ekstraklase, u kojima Visla Plock, Lehija i Gornjik Zabže imaju breme očekivanja. Iz prostog razloga, jer imaju posla sa novajlijama...

Prvi put od sezone 2004/05, tri tima iz Druge lige učestvovaće u prvenstvu. To su Stal, Varta i Podbeskidzje. Radi se o potpuno različitim timovima i filozofijama igre, ali zajedničko im je to što će, najverovatnije, među njima biti izabran jedini putnik u Drugu ligu.

Izabrane vesti

Varta i Stal su po dva puta u istoriji bili prvaci Poljske, a u elitni rang se vraćaju posle 25, odnosno 24 godine. Nema dileme da će predstavljati osveženje u Ekstraklasi. Podbeskidzje se vraća posle nekoliko godina pauze, a kada se radi o ovom timu treba reći da je protekle sezone pokazao da je možda i najstabilnija ekipa od svih novajlija.

U slučaju pomenuta tri tima, transferi će biti veoma važni. Tim iz Mjeleca je izgubio dva važna igrača, dok je Varta dovodila poljske igrače, kojima će ovo biti prva prilika da se pokažu na najvišem nivou. U sastavu Stala ostao je srpski vezista Andreja Prokić, dok je njegov sunarodnik Milan Rundić, doskorašnji štoper Karvine, stigao u Podbeskidzje.

Borba za opstanak verovatno čeka i Vislu iz Plocka. Ovaj tim nije bio ubedljiv prethodne sezone, a ove godine je ostala bez Dominika Furmana, koji je najmanje polovina sportske vrednosti kluba. Lehija se oslobodila mnogih prvotimaca, a dovela je samo Kopača iz Zaglebja, pa ga očekuje bitka za najboljih osam.

POLJSKA 1 - 1. KOLO

Petak

Zaglebje - Leh 2:1 (0:1)

Subota

Krakovija - Pogon

Šljonsk - Pjast

Rakov - Legija

Nedelja

12.30: (2,00) Visla Plock (3,45) Stal Mjelec (3,80)

15.00: (3,90) Varta (3,50) Lehija (1,95)

17.30: (1,90) Gornjik Zabže (3,50) Podbeskidzje (4,10)

Ponedeljak

18.00: (2,15) Jagjelonija (3,40) Visla Krakov (3,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Poljska 1StalGornjikLehija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara