Veljko Paunović (©Reuters)
Veljko Paunović (©Reuters)

Redingova nula u Stouku, Vudgejt zaustavio Bornmutov slobodni pad, Mari kao momak - dva gola u prvom startu za Notingem (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.02.21. | 18:33

Ekipa Veljka Paunovića ostaje u trci za direktan plasman u Premijer ligu

Redingove šanse za direktnim plasmanom i dalje su žive, ali bile bi još i bolje da ima samo malo više suvog baruta u arsenalu. Ekipa Veljka Paunovića odigrala je meč bez golova u Stouku, drugi put u poslednja tri kola, zbog čega je razlika za Brentfordom opet porasla i sada iznosi šest bodova.

Utakmica je bila izjednačena u gotovo svim segmentima, a za 90 minuta igre viđena su samo tri šuta u okvir gola, ne i prilike koje su mogle da ugroze rezultat koji je ostao na snazi do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Izabrane vesti

Ovim remijem Reding je ispustio dobru priliku da uzme dva boda prednosti u odnosu na petoplasirani Votford koji je u prethodna tri kola uzeo samo dva boda, dok je Bornmut smanjio razliku na samo tri boda posle današnjeg trijumfa u dramatičnom okršaju protiv Birmingema.

Nekadašnji reprezentativni štoper, danas vršilac dužnosti trenera Trešnjica Džonatan Vudgejt uspeo je da zaustavi slobodan pad i posle četiri uzastopna poraza – jedan pod njegovim vođstvom – uzeo tri važna boda za ostanak u grupi za plej-of.

Umalo je utakmicu u novi košmar za Bornmut pretvoorio Skot Hogan. Opasni irski napadač bio je dvostruki strelac na današnjoj utakmici i umalo poneo epitet heroja Birmingema. Prvo je zatresao mrežu u 27. minutu za 1:0, da bi posle velikog preokreta Bornmuta preko Danjume i Vilšira u 68. minutu pronašao opet put do gola za 2:2. Ipak, da Bornmut konačno dobije razlog za radost i osmeh potrudio se Filip Biling. Ušao je na teren umesto Vilšira minut pre drugog Hoganovog gola, a samo deset minuta kasnije iskoristio Danjuminu asistenciju kako bi postavio konačnih 3:2.

Brentford je na gostovanju Midlzbrou slavio sa ubedljivih 4:1 i tako zadržao drugu poziciju na tabeli, poslednju koja direktno vodi u Premijer ligu naredne sezone. Susret je ipak počeo šokantnim autogolom golmana Brentforda Raje u 3. minutu pošto se lopta prvo odbila od Pinoka, pa od njega i završila s druge strane crte...

To nije obeshrabrilo Brentford koji je u nastavku potpuno dominirao utakmicom. U prvom planu bio je Ivan Toni koji je sa dva pogotka i asistencijom obezbedio tri velika boda svojoj ekipi. Toni je bio strelac prvog gola za Brentford u 38. i poslednjeg u 80. minutu, dok je u međuvremenu namestio pogodak Janeltu na početku drugog dela, na šta je Jansen u 64. minutu praktično overio trijumf gostiju.

Subotnji program u Čempionšipu obeležio je i Glen Mari. Vremešni napadač je u svom drugom nastupu za Notingem Forest, odnosno u prvom startu, postigao dva gola u pobedi nad Vikombom rezultatom 3:0 (1:0). Mari je matirao protivničkog golmana već u 7. minutu susreta, da bi na startu drugog poluvremena sa bele tačke najavio pobedu koja Šumare gura dalje od zone ispadanja, a Vikomb definitivno zakucava za dno. Konačnih 3:0 postavio je Antoni Nokert u 72. minutu.

ČEMPIONŠIP – 28. KOLO

Petak

Svonsi - Norič 2:0 (1:0)

/Aju 42, Hurihej 48/

Subota

Koventri - Votford 0:0

Bornmut – Birmingem 3:2 (1:1)

/Danjuma 36, Vilšir 61, Biling 77 – Hogan 27, 68/

Bristol Siti – Kardif 0:2 (0:2)

/Nelson 18, Mur 25/

Luton – Hadersfild 1:1 (1:0)

/Kolins 11 – Sar 74/

Midlzbro – Brentford 1:4 (1:1)

/Raja 3ag – Toni 38, 80, Janelt 5, Jensen 64/

Milvol – Šefild Venzdej 4:1 (1:1)

/Zohore 39, Meloun 68, Tompson 69, Bredšo 90 – Paterson 10/

Preston – Roteram 1:2 (0:1)

/Raferti 1ag, Valjs 55/

KPR – Blekburn 1:0 (0:0)

/Barbet 54/

Stouk – Reding 0:0

Vikomb – Notingem Forest 0:3 (0:1)

/Mari 7, 54 penal, Nokert 72/

Odloženo:

Barnsli - Derbi



tagovi

Glen MariVeljko PaunovićReding

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara