Federiko Redondo (intermiamicf)
Federiko Redondo (intermiamicf)

Redondov sin na usavršavanju kod Serhija Busketsa

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.02.24. | 00:26

Federiko Redondo zvanično novi igrač Inter Majamija

Inter Majami je u prethodnom periodu pretežno dovodio zvučna i 'istrošena' fudbalska imena, ali je poslednjim transferom mnoge iznenadio.

Klub u vlasništvu Dejvida Bekama odneo je veliku pobedu na tržištu pošto je uspeo da ugrabi Federika Redonda, jednog od talentovanijih argentinskih fubalera u ovom trenutku.

Izabrane vesti

Sin Fernanda Redonda, jednog od najelegantnijih veznih igrača u istoriji fudbala, stigao je u Inter Majami iz Argentinos Juniorsa u transferu vrednom 7.450.000 evra i potpisao ugovor do decembra 2027. godine uz opciju produžetka na još jednu sezonu. Posao je prošle nedelje bio pred kolapsom jer je američki klub naprasno promenio strukturu plaćanja, ali su dve strane potom ponovo sele za pregovarački sto i pronašle zajednički jezik.

Početkom kalendarske godine evropski mediji pisali su kako je Redondo junior na radaru Reala, Mančester Junajteda, Liverpula, Milana i Bajerna, u jednom trenutku navodno je bio vrlo blizu Volfzburga, ali će svoj fudbalski put ipak nastaviti u klubu osnovanom pre šest godina.

Ovakva odluka 21-godišnjeg veziste naišla je na osudu jednog dela fudbalske javnosti u Argentini, budući da je MLS prethodnih godina bio destinacija za fudbalere koji su na zalasku karijere, ali njegov prelazak u Inter Majami ne mora nužno da znači korak unazad. Kako zbog utiska da tamošnje prvenstvo sve više napreduje, tako i zbog činjenice da će Redondo svakodnevno moći da upija savete od Serhija Busketsa, jednog od najboljih na njegovoj poziciji u proteklih deceniju i po, ali i svog sunarodnika Lionela Mesija. Uostalom, vreme će pokazati da li je doneo ispravnu odluku.

Redondo je za seniorski tim Argentinos Juniorsa debitovao jula 2022. godine i od tada upisao 58 nastupa za argentinski klub. U međuvremenu je debitovao za U20 reprezentaciju Argentine, a nedavnim kvalifikacijama pomogao je i olimpijskom timu da se plasira na Igre u Parizu.



tagovi

Federiko RedondoInter MajamiZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara