Nemanja Jović protiv Voždovca (© Star sport)
Nemanja Jović protiv Voždovca (© Star sport)

Rehabilitacija Partizana, mada još ne sme među ljude

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.04.23. | 18:23

Crno-beli se ispromašivali na svom stadionu, samo što su sad savladali Voždovac i dobili prvi meč kod kuće od početka godine – 1:0

Oporavak će potrajati. Zasad je nagovešten boljitak, međutim, crno-beli još ne smeju, što bi starine rekle, među narod. Ili kako je to pre nekoliko godina pojasnio Miroslav Đukić, šok sobu su napustili, sad čekaju otpusnu listu da odu kući.

A kod kuće su napokon dobili utakmicu. Premijernu od početka 2023. Posle pet utakmica bez slavlja zabeležili su tri boda u susretu sa Voždovcem i popravili šanse da se domognu „kote dva“, vredne plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona (1:0).

Izabrane vesti

U kakvoj je dubiozi Parni valjak vidi se po podatku da je dočekao prvu pobedu na svom terenu posle bezmalo pola godine. Od 13. novembra i susreta sa Novim Pazarom propuštao je da obraduje sve malobrojniju publiku (jedva nekoliko stotina gledalaca u 28. kolu Mozzart Bet Superlige), a zanimljivo da je to napokon učinio na identičan način. Minimalncima.

Za ovaj, rehabilitacioni, postarao se Rikardo Gomeš, potvrdivši da je naoštren maltene svaki put kad u poslednje dve sezone vidi Zmajeve. Na sedam utakmica dao mu je isto toliko golova. Ovoga puta zahvaljujući asistenciji Bibarsa Natha posle kombinacije sa Kvinsijem Menigom već u petom minutu. Čak je mogao da podeblja učinak, u finišu je propustio dve velike šanse, najpre uzdrmao stativu, potom mu zicer, udarac glavom, ukrotio vrlo dobri Andrija Katić, najbolji pojedinac gostujućeg sastava, uz štopera Matiju Đorđevića.

Rikardo je i junak i zamalo tragičar – pošto su gosti razvili nekoliko opasnih akcija tokom drugog poluvremena kad su mogli da kazne sastav Igora Duljaja – s tim da nije jedini promašivao za Parni valjak. Bar po dve izgledne situacije da uvećaju prednost proćerdali su Kvinsi Menig i Nemanja Jović. Ono što bi u redovnim okolnostima smestili u mrežu ni Holanđanin, ni mladi Srbin nisu uspeli, što je svedočanstvo kakvo je stanje u ekipi. Da je samopouzdanje na niskom nivou. Opet, može da se posmatra i drugačije, da je ovo bilo možda i najuverljivije izdanje tima u drugom delu sezone, sa velikim brojem šansi, jedino što su ostale neiskorišćene.

Partizan je imao periode od po 15-20 kvalitetnih minuta na početku oba poluvremena. Izgledao je daleko bolje nego u Novom Sadu, razigrano, rastrčano, sposoban da stvori višak i pritisne rivala. Ne i da ga dotuče i zato je rizikovao da mu se ponovi scenario iz okršaja sa Kolubarom u Hmskoj kad je vodio, a ispustio vođstvo.

Za sastav Nikole Puače pripretio je najpre Miloš Pantović (blokirao ga povratnik u tim Partizana Siniša Saničanin), u nastavku meča Voždovac je pokazao smisao za kombinatoriku i malo češće prelazio na polovinu rivala, Danilo Teodorović je pogodio stativu, ali i da je bio precizniji ne bi se važilo, jer je bio u ofsajdu, šansa se ukazala i rezervnom špicu Harisu Kadriću...

Njihovi promašaji „ništa“ naspram onoga što na suprotnom kraju terena nisu iskoristili Menig, Rikardo, Jović i Baždar (stativa)... Razlog što Partizan ranije nije rešio pitanje pobednika su dobre intervencije Andrije Katića, ali i kvalitetnog izdanje nekadašnjeg štopera crno-belih, Matije Đorđevića.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 28. KOLO

PARTIZAN - VOŽDOVAC 1:0 (1:0)

/Rikardo 5/

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Pavle Tomić

Žuti karton: Damjanović, Mijailović (Voždovac)

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović - – Filipović 6, Vujačić 6, Saničanin 6, Urošević 6,5 – Fejsa 6,5, Pantić 6,5 (od 81. Kolorado -) – Menig 6, Natho 7 (od 69. Baždar 6), Jović 5,5 (od 92. Jevremović -) – Rikardo 7,5.

VOŽDOVAC (3-5-2): Katić 7 – Damjanović 6, M. Đorđević 7, Đuričić 6 – Mijailović 6, Lazarević 5,5 (od 65. Stoisavljević), Matić 5,5, Nešković 6 (od 77. Nešković -), Pantović 6 – Jočić 5,5 (od 83. Mitrović), Teodorović 5,5 (od 65. Kadrić 5,5).

Igrač utakmice: Rikardo Gomeš (Partizan) 7,5.


MOZZART BET SUPERLIGA, 30. KOLO:

Utorak

Napredak - Mladost Lučani 0:0

Sreda

Partizan - Voždovac 1:0 (1:0)

/Rikardo 5/


18.45: (2,35) Mladost GAT (3,25) Kolubara (3,15)

18.45: (11,0) Spartak (6,00) Crvena zvezda (1,25)

Četvrtak

16.00: (1,95) Novi Pazar (3,40) Radnik (4,10)

16.00: (2,20) Radnički 1923 (3,25) Radnički Niš (3,45)

18.00: (4,00) Javor (3,45) Čukarički (1,95)

Petak

17.00: (2,05) TSC (3,45) Vojvodina (3,60)



tagovi

FK PartizanRikardo GomešNemanja Jović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara