Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rekoba se vraća u svoj Nacional, i to kao trener

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.12.20. | 13:08

Čuveni Urugvajac ponovo u klubu u kojem se afirmisao i završio igračku karijeru

Nacional je odlučio da poverenje na trenerskoj klupi i u narednom periodu ukaže Horheu Hordanu, a strateg tima iz Montevidea u sručnom štabu dobiće pojačanje u vidu čuvenog Urugvajca Alvara Rekobe.

Nekadašnji napadač, koji se afirmisao i završio karijeru u Nacionalu, odlučio je da se drugi put vrati u voljeni klub. Bivši golgeter Intera priključen je stručnom štabu kao želja upravnog odbora iako je Hordano istakao da je zadovoljan saradnicima i da smatra da nema potrebe za proširenjem trenerskog tima.

Izabrane vesti

Rekoba je igračku karijeru završio 2015. godine upravo u dresu Nacionala sa kojim je osvojio dve šampionske krune, a u klub se vratio tokom godine na izmaku kao direktor međunarodnih odnosa.

Najdublji trag čuveni El Čino je ostavio u Interu za koji je debitovao 1997. godine i sa kojim je osvojio Kup UEFA, dva Skudeta i dva trofeja Kupa Italije.

Prvi izazov za Rekobu na novom poslu predstavljaće finale plej-ofa protiv Vonderersa koje je bilo zakazano za 21. decembar, ali je odloženo za narednu godinu.

Nakon što je rukovodstvo odlučilo da nastavi saradnju sa sadašnjim trenerom, prvi zadatak za stručni štab biće da podigne nivo discipline pred veoma važan duel, imajući u vidu da su se određeni igrači oglušili na klupska pravila po pitanju karantina i zdravstvenog balona u kojem se nalazio ceo tim, te je došlo do konflikta Hordana i pojedinih fudbaler. Urugvajski mediji istakli su čak i da bi kao posledica nepoštovanja klupskih propisa moglo da dođe i do rastanka sa nedisciplinovanim igračima.



tagovi

Alvaro RekobaNacionalNacional Urugvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara