Horhe Valdivija (©AFP)
Horhe Valdivija (©AFP)

Remi u čileanskom Klasiku koji nikome ne odgovara (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.20. | 00:28

Kolo Kolo ostao na dnu Primere, ne pomaže ni Valdivija - 0:0

Do tekuće sezone sudar Univerzidad Katolike i Kolo Koloa u 25. kolu čileanske Primere predstavljao bi vrlo važan trenutak u borbi za titulu. Sada je situacija ipak drugačija. Da, Krstaši se bore za tron, pa će im remi sa velikim rivalom dodatno otežati borbu za vrh tabele, ali najuspešniji čileanski klub bi sa druge strane po prvi put u istoriji mogao u niži rang. Posle prvog od deset finala u borbi za goli život Kolo Kolo može biti zadovoljan samo jer nije izgubio.

Imao je Večiti Šampion možda i bolje prilike od lidera na tabeli, ali slaba je to uteha za Gustava Kinteroša i njegove pulene u ovako teškoj situaciji za slavni klub. Fudbaleri Katolike su u prvih 45 minuta imali daleko češće loptu u svojim nogama, ali su napadi domaćina bili jalovi. Kolo Kolo je bio nešto opasniji, ali su mreže ipak mirlovale na obe strane.

Izabrane vesti

Bez većih prilika i u nastavku, a onda je Kinteroš bacio svoju poslednju kartu, uveo ja na teren u 75. minutu Horhea Valdiviju. Vratio se El Mago početkom meseca u klub u kojem je ponikao, ali u prvom nastupu po povratku nije promenio mnogo toga na terenu, Katolika je od njegovog ulaska možda imala i najbolje prilike da stigne do prednosti. Da je Dijego Valensija u u 81. minutu bio pribraniji radovali bi se Krstaši trijumfu, dok gosti mogu da se zahvale golmanu Brajanu Kortesu za osvojen bod na teškom gostovanju. Sjajnom intervencijom u poslednjem minuta spasao je Kolo Kolo poraza, odbranio je pokušaj Valensije sa samo par metara.

Situacija na tabeli se nije promenila, Univerzidad Katolika je na prvom mestu na tabeli, ali sa samo bodom više od Uniona iz La Kalera i dva od Union Espanjola. Kolo Kolo na samom dnu, sa tri boda manje i dva meča više od O'Higinsa, prvog tima iznad crte, kao i bodom manje od Kokimba, koji sa je sa dve utakmice manje odmah iznad, na mestu koje vodi u plej-of za opstanak u eliti.

ČILE 1 - 25. KOLO

Subota

Univerzidad Katolika - Kolo Kolo 0:0

Nedelja

14.30: (1,78) Palestino (3,50) Audaks Italijano (4,30)

21.00: (2,15) Antofagasta (3,30) Santijago (3,20)

23.15: (1,85) Univerzidad Čile (3,40) Huačipato (4,10)

Ponedeljak

01.30: (2,50) Kokimbo Unido (3,20) O’Higins (2,70)

22.00: (2,30) Union Konsepsion (3,25) La Serena (2,95)

Utorak

00.30: (2,95) Kuriko Unido (3,25) Union Espanjola (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Horhe ValdivijaČile 1Univerzidad KatolikaKolo Kolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara