Erling Haland i Jasmin Kurtić (©Reuters)
Erling Haland i Jasmin Kurtić (©Reuters)

Remi u Oslu kome se raduje Srbija: Haland ljut, Čelar promašio šansu utakmice (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.06.22. | 22:43

Meč završen bez golova, Edegard pogodio prečku iz slobodnog udarca

Posle dve pobede na startu Lige nacija, našao se neko ko će da zaustavi Norvešku. Za čudo to je učinila reprezentacija Slovenije koja je u Oslu odigrala meč bez golova i pokazala Srbiji da i te kako može da se igra sa Norvežanima na njihovom terenu. Doduše, sastav iz Dežele imao je i dosta sreće da se utakmica završi rezultatom 0:0, svakako ovaj ishod najviše će obradovati Dragana Stojkovića Piksija i njegove izabranike.

Erling Haland je konačno ostao bez municije. Novi centarfor Mančester Sitija delovao je nezadovoljno pošto je glavni arbitar Fabio Verisimo odsvirao kraj utakmice, svestan šanse koju je Norveška propustila i da Srbija sada može da se revanšira za onaj poraz u Beogradu 27. septembra, kada se bude igralo u Oslu. Ima razloga Haland da bude nezadovoljan, pre svega sobom, jer je večeras imao dve odlične situacije iz kojih nije uspeo da matira neprikosnovenog Jana Oblaka. Prvu je propustio u 53. minutu kada je izašao jedan na jedan sa golmanom madridskog Atletika, ali mu je ovaj odbranio šut. Druga je viđena u sekundama pre poslednjeg sudijskog zvižduka, kada je snažni golgeter dočekao centaršut sa boka u šesnaestercu i pucao glavom, ali je lopta otišla malo iznad prečke... Haland je ipak ostao bez municije...

Izabrane vesti

Bila je to samo jedna u moru prilika koje je imao domaći sastav. Norveška je generalno više napadala i bila mnogo bliže ne jednom pogotku, već ubedljivoj pobedi. Dobru situaciju imao je Martin Edegard u 64. minutu kada je pogodio prečku direktno iz slobodnog udarca. Lepo je prebacio živi zid, ali je lopta ostala na gornjem delu vodoravne prepreke...

Ovoj situaciji prethodio je direktan crveni karton slovenačkog štopera Mihe Blažiča. Novi fudbaler Amijena uspavao se u trenutku kada je Haland izašao sam pred Oblaka, zbog čega je morao da ga zaustavi po svaku cenu. Bio je Blažič odmah svestan šta je uradio i put svlačionice krenuo je još i pre nego što mu je Verisimo pokazao direktan crveni karton. Njega neće biti u nedelju, kada Slovenija dočekuje Srbiju u poslednjoj utakmici za ovo okupljanje i sledeće je, kako smo već napisali, u septembru.

Verisimo je imao nekoliko čudnih odluka, pošto deluje da nije svirao čiste penale za oba tima, mada je ovaj crveni karton bio zaslužen bez sumnje. Norveška je opet kiksnula u trenutku kada je nosila ulogu velikog favorita. To bi ekipu Stalea Solbakena moglo skupo da košta, pogotovo jer će Srbija biti maksimalno naoštrena da slavi u Oslu.

Dok je Norveška opsedala gol Slovenije, Žan Čelar nije iskoristio verovatno šansu utakmice. Bilo je to u završnici prvog poluvremena, kada je Slovenija izvela jednu od boljih akcija na utakmici. Sa desne strane opasnu loptu poslao je Adam Gnezda Čerin, a Čelar je pokušao da prevari golmana Nilanda. Uspeo je u tome, samo je lopta završila na desnoj stativi! U celoj gužvi Čelar je ostao zbunjen i nije uspeo bolje da reaguje. Domaćin je uspeo da se spasi.

Do kraja je Norveška imala više želje da napadne i postigne gol, nije se dalo. To Srbija sada mora da iskoristi.

LIGA NACIJA – DIVIZIJA B – 3. KOLO

Četvrtak

GRUPA 4

Švedska - Srbija 0:1 (0:1)

/Jović 45+3/

Norveška - Slovenija 0:0



tagovi

reprezentacija Norveškereprezentacija SlovenijeErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara