Renato Gaučo novi trener Flamenga, debituje već u sredu, pristao na manju platu nego u Gremiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.07.21. | 00:43

Osvajao je trofeje na Marakani kao igrač, može li i komandama sa klupe?

Legenda se vratila kući. Novi trener Flamenga je Renato Gaučo. Stručnjak koji je sa klubom iz Rio de Žaneira osvojjio titulu i kup kao igrač, stigao je na čuvenu Marakanu sa zadatakom da velikanu vrati sjaj potamneo poslednjih meseci.

Gaučo je na klupi zamenio Rožerija Senija, pošto je legendarni golman posle uspeha u prethodnoj

Izabrane vesti

(osvojeni prvenstvo i Superkup Brazila), izuzetno loše startovao u novoj sezoni. Pobedio je samo četiri puta u prvih osam kola, pretrpeo isto toliko poraza, pa je Upravni odbor Flamenga odlučio da ga smeni, dok još ima vremena da se stanje na tabeli popravi. Rubro-negri su trenutno 12-plasirani u konkurenciji 20 ekipa.

Rento Gaučo bi trebalo da debituje već u sredu, u Argentini, na gostovanju Defensi i Justiciji u prvom susretu osmine finala Kopa Libertadores, južnoameričkoj verziji Lige šampiona. Podsećamo da je Flamengo dvostruki osvajač ovog takmičenja, poslednji put 2019. kad je za komandama sedeo Žorž Žezus.

Renato Gaučo je ugovor potpisao do kraja kalendarske godine, s tim što se u njemu nalazi klauzula po kojoj se saradnja automatski obnavlja pod uslovom da na izborima za predsednika kluba pobedi Rodolfo Landim. Što se tiče finansijskih detalja, brazilski mediji ne barataju tačnim primanjima novog šefa stručnog štaba Flamenga, međutim, ističu da je pristao na manje novca nego što je imao u Gremiju, gde je radio do aprila. U Gremiju je proveo pet godina, što ga je činilo najdugovečnijm trenerom u prva četiri ranga brazilskog fudbala.

Sad je na novom zadatku.

 


tagovi

Flamengorenato gaučoBrazil 1Brazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara