(©Reuters)
(©Reuters)

Renato Portalupi odao počast Maradoni, Gremio jednom nogom zakoračio u četvrtfinale Kopa Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.11.20. | 04:51

Gvarani nije imao rešenje za Pepea i Žan Pjera

Renato Portalupi izjednačio je rekord Osvalda Rola, a u 383. utakmici na kojoj je vodio Gremio učinio je to u dresu velikog Dijega Armanda Maradone. Gigant brazilskog i južnoameričkog fudbala je savladavši paragvajski Gvarani jednom nogom zakoračio u četvrtfinale, ali ima i taj revanš – 2:0.

Nije mnogo vremena bilo potrebno da se stekne uvid u pravo stanje stvari, odnos snaga i ko čime raspolaže. Od samog starta Gvarani je bio u podređenom položaju iako se igralo u Asunsionu. Paragvajci su svoje šanse tražili iz kontre i polukontre i teško su se oslobađali pritiska gostujućeg sastava.

Izabrane vesti

Gremio je bio superioran, a napadima po oba boka zadavao je ogromne probleme defanzivcima Gvaranija. Pepe, Morais i Žan Pjer bili su udarna trojka zbog koje igrači Gvaranija nisu imali priliku za predah.

Solo prodorima krilnih igrača Gremio je ulazio u izgledne šanse da postigne gol i otključa Gvarani, ali se pre svega Pepe i Morais nisu proslavili u realizaciji tokom prvog poluvremena. Polazilo je za nogom Moraisu i Pepeu da nanižu po nekoliko protivničkih igrača, a potom da nekontrolisano šutiraju.

Tim iz Porto Alegrea poveo je u 57. minutu. Pepe je na karakterističan način probio po boku, oslobodio se čuvara, pronašao Žan Pjera koji je raspalio po lopti i zatresao mrežu. Pao je kamen sa srca Trikolorima, noge su se odvezale u potpunosti i počeli su da plešu po terenu u ritmu sambe.

Gospodario je Gremio travnatim tepihom, a Renato Portalupi mogao je spokojno u argentinskom dresu sa brojem 10 da posmatra svoje izabranike dok pletu mrežu oko Gvaranijevog gola. Nagrada za kvalitetnu fudbalsku predstavu stigla je u vidu još jednog gola pred sam kraj. Rezervista Čurin izbacio je glavom Pepea u stopostotnu šansu, a Pepe je majstorski bocnuo loptu, poslao je u gol i Servija ostavio na kolenima.


Krunisao je Pepe dobru partiju golom, potpisao pobedu Gremija i omogućio timu iz Porto Alegrea mirniji revanš. U nadoknadnom vremenu Morel je zaradio crveni karton i to će biti još jedan hendikep za Gustava Kostasa prilikom gostovanja u Brazilu kroz nedelju dana.


KOPA LIBERTADORES – OSMINA FINALA, PRVI MEČ

Četvrtak na petak

Gvarani – Gremio 0:2 (0:0)

/Žan Pjer 57, Pepe 86/



tagovi

GremioGuaranirenato gaučoPepeKopa LibertadoresDijego Armando Maradona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara