Đovani van Bronhorst (©Reuters)
Đovani van Bronhorst (©Reuters)

Rendžers otpustio Van Bronhorsta

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.11.22. | 11:48

Holanđanin nije ispunio očekivanja

Angažovanje Stivena Džerarda bilo je pun pogodak. Bivši kapiten Liverpula posle deset godina čekanja vratio je titulu na Ajbroks, ali i potom napustio Rendžers. Zamena je pronađena u liku Đovanija van Bronhorsta, pod čijom komandom je tim iz Glazgova osvojio Kup Škotske, stigao do finala Lige Evrope i uspeo da se preko Union Sen Žiloaza i PSV Ajndhovena posle 12 godina plasira u Ligu šampiona.

Titula u prvenstvu je, međutim, izostala, a u elitnom društvu evropskog fudbala Rendžers je bio poput sparing partnera Napoliju, Liverpulu i Ajaksu. Škoti su poraženi u svih šest mečeva, uz rekordno lošu gol-razliku 2:22. Taj podatak, ali još više devet bodova zaostatka u nacionalnom prvenstvu za vodećim Seltikom posle 15 utakmica uticali su da Rendžers smeni holandskog trenera.

Izabrane vesti

Odluka je i zvanično objavljena na klupskom sajtu.

"Nažalost, rezultati i nastupi prethodnih meseci nisu zadovoljavali očekivanja i klupski odbor odlučio je da donese odluku o prekidu saradnje sa Đovanijem van Bronhorstom. Potraga za novim trenerom je u toku", navodi se u saopštenju.

Za godinu dana na klupi slavnog škotskog kluba, Van Bronhorst je ekipu vodio u 68 utakmica. Učinak mu je 42 pobede, 11 remija i 15 poraza.


tagovi

Đovani Van BronhorstGlazgov RendžersŠkotska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara