Đovani van Bronhorst (©Reuters)
Đovani van Bronhorst (©Reuters)

Rendžers sprema osvetu za ljutog neprijatelja iz četvrte lige

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.01.22. | 09:50

Stirling je maltretirao Policajce dok su oni bili na najnižim granama, sada će tim iz Glazgova da mu uzvrati uslugu u 2. kolu Kupa Škotske (petak, 20.45)

Početkom prošle decenije, dok je Glazgov Rendžers prolazio kroz svoj najteži period u klupskoj istoriji, neki amaterski klubovi su dočekali svojih pet minuta i maltretirali su Policajce kada god ih vide. Jedan od njih je bio i Stirling, rival škotskog velikana u 2. kolu nacionalnog kupa, a njihov novi okršaj zakazan je za petak od 20.45 časova.

Samo četiri takmičarska meča su do sada odigrali Stirling Albion i Rendžers, sve u četvrtom rangu. Aktuelni prvak Škotske je uspeo samo jednom da ga pobedi, u prvoj sezoni 2012, godine sa 2:0. U narednoj, u kojoj je Rendžers počeo da se vraća ka Premijer ligi tako što je ubedljivo osvojio prvo mesto, dva puta je remizirao sa Stirlingom, 1:1 i 0:0.

Izabrane vesti

Naravno, kvalitet Rendžersa tada i sada nije ni blizu isti. Policajci su sada najdominantniji klub u zemlji i trener Đovani van Bronhorst bi trebalo i sa rezervistama da bez većih problema eliminiše šesti tim na tabeli četvrte lige.

Zapravo, Holanđanin će sasvim sigurno da izvede kombinovan tim, o čemu govori podatak i da je iz omladinskog tima promovisan 18-godišnji Aleks Lauri, specijalno za ovaj meč. Lauri je letos prošao pripreme sa prvim timom i odigrao je jedan prijateljski meč, protiv Patrik Tistla. Međutim, do sada mladi plejmejker nije imao priliku da odigra neku zvaničnu utakmicu.

Lauri je veliki talenat koji je prošao kroz našu akademiju. Uvek sam srećan kada imam priliku da promovišem igrače iz akademije i mislim da je ova utakmica savršena šansa za tako nešto“, kazao je Van Bronhorst, koji je zamerio FS Škotske zbog broja dozvoljenih izmena tokom utakmice.

20.45: (1,03) Glazgov Rendžers (13,0) Stirling (30,0)

Naime, u Premijer ligi Škotske je nedavno uvedeno da svi timovi mogu da naprave po pet izmena tokom meča, kao odgovor na slabu spremnost igrača usled pandemije virusa korona, dok je u kupu ostalo pravilo da su dozvoljene samo tri zamene.

Lider šampionata je tokom januara do sada doveo samo jedno pojačanje, defanzivca reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Džejmsa Sendsa. Ovaj 21-godišnji štoper je došao u Glazgov na šestomesečnu pozajmicu iz osvajača MLS, Njujork Sitija, a već je stigao da debituje za Policajce. Odigrao je čitav meč prošlog vikenda protiv Aberdina (1:1), na kojem je prekinuta Rendžersova serija od sedam uzastopnih prvenstvenih pobeda.

Do sada je odigran samo jedan meč 2. kola FA kupa, Hibernijan je u četvrtak eliminisao Kouv Rendžers tek posle produžetaka. Danas se igra samo na Ibroksu, dok je preostalih 14 mečeva na programu u subotu.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

KUP ŠKOTSKE – 2. KOLO (NAJZANIMLJIVIJI MEČEVI)

Četvrtak

Hibernijan – Kouv Rendžers 1:0 (0:0, 0:0)

/Nisbet 112/

Petak

20.45: (1,03) Glazgov Rendžers (13,0) Stirling (30,0)

Subota

13.30: (15,0) Ohinlek (7,00) Harts (1,15)

16.00: (1,10) Aberdin (9,00) Edinburg Siti (16,0)

16.00: (2,65) Kilmarnok (2,95) Dandi Junajted (2,75)

16.00: (5,80) Kelti Harts (3,80) Sent Džonston (1,55)

18.30: (18,0) Eloa (10,0) Seltik (1,08)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

FA kup ŠkotskeGlazgov RendžersĐovani Van BronhorstAleks Lauri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara