Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rendžers više nema najvećeg rivala, sada je to redovna mušterija: Helender junak Old Firma (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 14:53

Domaćin golom Filipa Helandera savladao najvećeg rivala (1:0)

Veliko škotsko rivalstvo, ozbiljno preti da preraste u dominaciju jednog kluba imajući u vidu da je golom Filipa Helandera Rendžers savladao Seltik u prvom ovosezonskom Old Firmu. Slavlje domaćina na čijoj klupi zbog virusa korona nije bilo Stivena Džerarda, ujedno je treće uzastopno u međusobnim duelima i sedmi susret velikih rivala u kojem seltik nije osetio slast pobede.

Motivisani da se osvete protivniku za krunu skinutu posle godina dominacije igrači Seltika stigli su na Ajbroks, a idealnu priliku da donese vođstvo gostima imao je Odson eduard u 26. minutu. Napadač zeleno-belih naao se sam pred praznom mrežom nakon asistencije Furuhašija, ali je loše zahvatio loptu i promašio gol iz suituacije u kojoj je ot bilo znatno teže nego pogoditi.

Izabrane vesti

Na odgovor domaćina čekalo se do 32. minuta kada je Kent uputio odličan udarac, ali je pogodio prečku.

Mreže iza oba gola mirovale su do 66. minuta, a trenutak odluke režirao je Borna Barišić odlično izvedenim kornerom koji je u gol glavom pretočio Helander. Udarac švesdskog defanzivca Hart je imao na ruci, ali je bio dovoljno jak i precizan da ipak zaverši u mreži.

U nastavku utakmice Furuhaši je imao prilike da donese izjednačenje, ali nije bio precizan u 69. i 86. minutu, dok je Morelos u 77. minutu mogao da udvostruči prednost i ranije razreši dileme po pitanju pobednika.

Rendžers je pobedom nad najvećim rivalom stigao do sume od devet bodova u četiri kola, dok Seltik sada ima polovičan učinak od po dve pobede i isto toliko poraza.


ŠKOTSKA 1 - 4. KOLO

Subota

Dandi Junajted - Harts 0:2 (0:1)

Hibernijan - Livingston 2:0 (0:0)

Madervel - Dandi 1:0 (1:0)

Nedelja

Rendžers - Seltik 1:0 (0:0)

/Helander 66/

16.00: (1,55) Aberdin (3,80) Ros Kaunti (7,00)

16.00: (2,85) Sent Miren (2,85) Sent Džonston (2,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SeltikRendžersOld Firm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara