Aron Remzi (Foto: ©Reuters)
Aron Remzi (Foto: ©Reuters)

Rendžers vraća Remzija Juventusu na leto

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.03.22. | 18:06

Škotski klub gotovo izvesno neće otkupiti velškog vezistu na kraju sezone

Iskoristio je Juventus priliku da pre dve i po godine dovede Arona Remzija onako kako to najbolje radi na tržištu, bez obeštećenja, i mislio da je završio veliko pojačanje. Ipak, sa velškim fudbalerom došle su i njegove hronične povrede, zbog čega bivši igrač Arsenala nije ni uspeo da iskaže sav kvalitet u Torinu.

Stoga je zimus Stara dama pokušala da ga selidbom u Rendžers fudbalski vrati u život, ali joj ni to nije pošlo za rukom. Remzi u uvodnih mesec dana nije uspeo da se nametne ni u velikanu iz Glazgova zbog čega je mala verovatnoća da će ga škotski šampion otkupiti na kraju sezone, piše torinski Tutosport. Štaviše, italijanski list navodi da su, ako se pita trener Rendžersa Đovani van Bronkhorst, šanse da Remzi ostane u Glazgovu i naredne sezone ravne – nuli.

Izabrane vesti

Velšanin je sezonu započeo u Juventusu, štaviše, u prvom kolu protiv Udinezea našao se u startnoj postavi, ali je nakon toga usledila povreda mišića koja se iznova javila još nekoliko puta, što je ograničilo Remzija na još svega četiri ulaska sa klupe u svim takmičenjima do zime. U januaru je Stara dama pokušala da ga proda i reši se njegove ogromne plate od 7.500.000 evra godišnje, ali zainteresovanih kupaca nije bilo. Na kraju, torinski klub se zadovoljio pozajmicom, u nadi da će Remzi u Rendžersu oživeti karijeru i zaličiti na onog iz Arsenala, kako bi ga škotski klub ili bilo koji drugi na leto kupili.

Međutim, Remzi je u Glazgov stigao rovit i još uvek nije potpuno fizički spreman, zbog čega se na pet Rendžersovih utakmica u svim takmičenjima nije našao ni u protokolu, dok je poslednji, protiv Aberdina za vikend presedeo na klupi, odakle će početi i sutrašnju utakmicu sa Crvenom zvezdom (potvrdio Van Bronkhorts). Protiv Dortmunda u Ligi Evrope je dobio četiri minuta, protiv Hartsa i Hibernijana u prvenstvu po petnaestak, a jedino je meč sa četvrtoligašem Anan Atletikom u Kupu počeo u startnih 11.

S obzirom na trenutnu Remzijevu situaciju, Tutosport navodi da će sportski direktor Juventusa Federiko Kerubini na leto ponovo imati težak zadatak da mu pronađe kupca, pa samim tim ne isključuje mogućnost raskida ugovora kako bi izbegao plaćanje celih 7.500.000 evra za poslednju godinu njegovog ugovora. Naravno, uz novčanu kompenzaciju koja bi bila prihvatljiva za obe strane, jer teško da bi se Remzi tek tako odrekao pomenute sume.


tagovi

Aron RemziGlasgov RendžersGlazgov RendžersRendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara