Renesansa Borca iz Banjaluke: Vujaklija pik za golove, Odita kao šlag na tortu

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.07.19. | 17:26

Fudbalski klub iz Republike Srpske završio pripreme na Zlatiboru

I dok su igrači Borca iz Banjaluke slobodno vreme tokom priprema na jednoj od najpoznatijih srpskih planina provodili ležerno, trener ovog kluba i njegovi čelnici polako su pokušavali da sastave kockice za narednu sezonu. Igra je tu, ali golovi izostaju i to je glavni problem zbog kojeg tim iz Republike Srpske traži deo koji bi kompletirao čitav mozaik.

Ekipa se na ovim pripremama sastala sa Napretkom iz Kruševca, Mladošću iz Lučana i Radnikom iz Surdulice, a bode oči podatak da ni na jednom meču nisu uspeli da dođu do pogotka. Zbog toga je Branislav Krunić, trener ove ekipe, istakao da je ekipi neophodan još jedan napadač koji bi mogao konstantno tokom sezone da trese protivničke mreže.

Izabrane vesti

Jasno je da se svi nadaju da će naredna sezona predstavljati renesansu za ekipu iz Banjaluke, koja je dugo godina muku mučila da sastavi kraj sa krajem. Klub je dugovao više od 2.000.000 konvertibilnih maraka, što je pretvoreno u evropske novčanice, malo preko 1.000.000 evra. Ipak, iz kluba su stigle pozitivne vesti i po ovom pitanju, jer je predsednik Borca, Vico Željković, nedavno izjavio da je dug prepolovljen, te je jasno da se sada agresivnije može krenuti i u potragu za novim akvizicijama.

Prethodnu sezonu je Borac proveo u drugom rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini, što valjda i dovoljno govori koliko je situacija u jednom trenutku izmakla kontroli. Ipak, dominantnim igrama u toku minule fudbalske godine i određenim promenama koje su zadesile klub, vratili su se na pravi kolosek i za sada tiho prete da bi naredne sezone nekako mogli da budu u konkurenciji za titulu prvaka u zemlji naših zapadnih komšija.
„Samo da ne ureknemo neke stvari. Sve ide kako zamišljamo i možemo da budemo zadovoljni. Saniranje klupskih dugova trenutno teče planiranom dinamikom“, izjavio je prvi čovek Borca, Vico Željković za Glas Srpske.

Tako su pripreme na Zlatiboru odlično iskorišćene u pogledu potrage za novim fudbalerima. Trenutno je u opticaju nekoliko imena, a definitivno najzanimljivija su Obiora Odita i Srđan Vujaklija. Prethodno su za Banjalučane potpisali Marko Jovanović, bivši fudbaler beogradskog Partizana, kao i Marka Mirića, koji je iz belgijskog Lokerena došao u Borac.

Timu se u međuvremenu priključio i Aleksandar Subić, povratnik u redove ovog kluba. On je protiv Radnika iz Surdulice na terenu proveo više od 70 minuta, što je bilo i više nego što je planirano, jer je ipak bila reč o njegovom prvom meču.
„Subić je pokazao da će biti veliko pojačanje, ali pre toga mora da dođe u punu formu. Verujem da će to biti veoma brzo, jer na njega najozbiljnije računamo“, rekao je trener Borca, Branislav Krunić, u izjavi za isti list.

I sam Branislav Krunić je tek tokom ovog leta seo na klupu Borca iz Banjaluke. On je nasledio Darka Vojvodića, koji je nakon uspešne sezone i osvajanja titule u drugom rangu, ipak napustio tim.

Što se Srđana Vujaklije tiče, dobro je poznato ime u srpskom fudbalu. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je nastupao za Proleter u prethodnoj sezoni, a od 1. jula postao je slobodan igrač.
„Blizu smo dogovora sa Vujaklijom. Naš stručni štab uverio se i u kvalitete iskusnog Obiore Odite, koji je postigao gol protiv nas u dresu Mladosti iz Lučana. Potrebni nam je da što pre dovedemo jednog napadača i verujem da će to bili Vujaklija. Nakon toga nećemo žuriti sa drugim rešenjem“, podvukao je predsednik Borca, Vico Željković.

Vujaklija može da se pohvali nastupima u više od deset klubova u dosadašnjem delu karijere. Kratka epizoda u Crvenoj zvezdi bila je prilično uspešna, pošto je na debiju u startnoj postavi crveno-belih postigao dva gola za pobedu protiv Spartaka iz Subotice. Nakon toga otišao je u Kazahstan gde je igrao za Ordabasi, pa potom još malo istočnije, u Južnu Koreju, gde je igrao za Gvangžu, tim iz tamošnje druge lige.

Kao što je Vico Željković u izjavi već pomenuo, Obiora Odita je još jedna od opcija koja se nalazi na stolu. Čelnici Borca iz Banjaluke su i ovog fudbalera skautirali baš na pripremama na Zlatiboru. On je prethodnu sezonu igrao u dresu Mladosti iz Lučana, a najpoznatiji je kao bivši fudbaler Partizana sa kojim su crno-beli igrali šesnaestinu finala Kupa UEFA.

I već sada je jasno da nas preko Drine očekuju žestoke borbe. A još nije ni kraj leta...

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara