Fudbalerio Nasionala (©AFP)
Fudbalerio Nasionala (©AFP)

Revanš je bio rutina: Nasional po 48. put prvak Urugvaja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 22:26

Slavni klub iz Montevideo potvrdio pobedu iz prvog meča i došao do novog trofeja

Rešili su fudbaleri Nasionala pitanje prvaka Urugvaja već u prvoj utakmici sa Rentistasom. Slavili su sa 3:0, a večeras su samo overili titulu minumalnim trijumfom (1:0). Ponovo je Gonsalo Bergesio bio čovek odluke, a trofejnom klubu iz Montevidea je u finišu posao samo olakšao defanzivac Rentistasa Malrešufe, kada je zaradio crveni karton.

Rutinski su fudbaleri Nasionala odradili posao. Svesni da moraju da jure veliki zaostatak izabranici trenera Alehandra Kapućija su pružili dobar otpor, ali to nije bilo dovoljno ni za utešni pogodak. Urugvajski stručnjak je u finišu prvog poluvremena ostavio i svoje igrače na cedilu, kada je zbog crvenog kartona morao da napusti svoju poziciju kraj aut linije. Bergesio je u drugom poluvremenu imao priliku da postigne još jedan pogodak, ali nije uspeo da realizuje udarac sa bele tačke. Sve je bilo jasno kada je Damjan Malrešufe u u 78. minutu ostavio Rentistas sa desetoricom u polju, slavlje Nasionala je moglo da počne.

Izabrane vesti

Igrao se 41. minut kada je Nasional stigao do prednosti. Berhesio je odlično skočio posle centaršuta sa skoro 40 metara, nadvisio odbranu rivala i glavom na efektan način zatresao protivničku mrežu. Bio je to njegov treći pogodak u finalu, kako je u prvom meču bio dvostruki strelac.

Posle 10 minuta igre u nastavku, gužva u kaznenom prostoru Rentistasa, gledao se snimak, posle kojeg je sudija odlučio da pokaže na belu tačku, a bilo je jasno da Bergesio staviti loptu na kreč: pogodio je stativu. Imali su fudbaleri osvajača Aperture par prilika da dođu do pogotka u nastavku, ali je mreža Nasionala mirovala. Pretili su i članovi najuspešnijeg urugvajskog kluba iz kontri, ali je golman Irazabal upisao par dobrih intervencija. Sve je postalo jasno u 78. minutu, kada je iskusni defanzivac Malrešufe bezobrazno nagazio protivničkog igrača dok je ležao na zemlji, izgleda da je zaboravio da postoji VAR. Sudija je pogledao snimak i ubrzo ga isključio, pa je Nasional rutinski priveo meč kraju i domogao se titule.



URUGVAJ - FINALE (REVANŠ)

Sreda

Rentistas - Nasional 0:1 (0:1) /prvi meč 0:3/

/Malrešufe 78 c.k. - Bergesio 41/



tagovi

NasionalUrugvaj 1Gonzalo Bergesio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara