Đorđe Gordić je levo (©Starsport)
Đorđe Gordić je levo (©Starsport)

Revija evrogolova u Superligi: Grom Jovanovića s 30 metara, srpski Genduzi ne da Napretku u Evropu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.12.21. | 14:49

Mladost savladala Čarapane sa 3:2 pa su Čarapani ostali na šestom mestu na tabeli

Decenijama je već bije loš imidž, ali nija baš da Superliga ne ume da iznenadi. Štaviše, u meču 20. kola Superlige Mladost i Napredak su, iako po vrlo lošem terenu, odigrali više nego pristojan meč pun preokreta i lepih golova, a na kraju su domaći sa igračem manje slavili sa 3:2 i ostavili goste iz Kruševca bez četvrtog mesta na tabeli do koga su mogli da su osvojili sva tri boda.

Znali su u Napretku dobro šta je na stolu i videlo se da su u meč ušli s jasnom ambicijom da na tabeli preskoče i niški Radnički i Vojvodinu. Dva puta su imali prednost, a prepričavaće se sigurno grom Stefana Jovanovića iz devetog minuta, pošto će u izboru za gol kola sigurno konkurisati jučerašnjem remek delu Nemanje Nikolića u pobedi Spartaka nad Vojvodinom.

Izabrane vesti

Nikolić je pogodio sa pola terena, Jovanović sa nekih 30 metara, ali bila je to takva bomba da bi o njoj brujala cela Evropa da je postignuta u nekoj od liga petica.

Drugi gol za Napredak je posle lepog pasa Nemanje Krstića postigao Mitar Čuković, ali su Lučanci u oba slučaja uspevali da se vrate u život. Prvo u 20. minutu posle školskog duplog pasa Saše Jovanovića i Mladena Bojovića, koji je ovaj prvi završio mangupskim udarcem spoljnim delom kopačke. Potom je i Ante Hrkać pogodio glavom posle dobrog centaršuta na peterac, mada je utisak da je tu i golman Napretka Nikola Vasiljević morao bolje da reaguje.

Posle samo pola sata meča videli smo dakle četiri gola, do kraja meča samo još jedan, ispostavilo se odlučujući. Lepo je centrirao Nikola Leković, a mladi Đorđe Gordić, bez svake sumnje jedan od najinteresantnijih mladih igrača Superlige, lepo postavio stopalo i doneo preokret domaćima. Prvenac Gordića u seniorskoj konkurenciji, ali nemojmo zaboraviti da je on ove jeseni bio najmlađi fudbaler Superlige, pošto je tek 5. novembra proslavio 17. rođendan. U redakciji Mozzart Sporta ga često zbog frizure zovemo i „srpski Genduzi“, mada naravno da nije taj tip igrača, a pride je ipak daleko od poređenja sa premijerligaškim fudbalerima. Bez obzira, momak na koga treba obratiti pažnju.

Situacija se za Mladost opasno zakomplikovala u 67. minutu, kada je Hrkać neoprezno s leđa startovao na Jovanovića zbog čega mu je sudija Jovan Šegrt pokazao direktan crveni karton, pa je Napredak sa igračem više krenuo po bod. Imao je inicijativu, čak i dve solidne šanse preko Petra Đuričkovića, ali su bodovi ostali u Lučanima.

Napredak je na kraju ostao šesti, Mladost je odmakla od zone ispadanja prekinuvši seriju od četiri meča bez pobede.

SUPERLIGA - 20. KOLO

Subota

Radnički 1923 - TSC 0:3 (0:1)

/Vukić 27, Banjac 71, 79/

Radnički Niš - Čukarički 1:1 (0:1)

/Pejović 73 pen - Jovanović 37 pen/

Kolubara - Proleter 2:1 (1:1)

/Đuranović 34 i 48 - Vukasović 20/

Ponedeljak

Crvena zvezda – Radnik 1:1 (1:0)

/Katai 36 pen – Stamenković 83/

Utorak

Novi Pazar - Voždovac 0:0

Vojvodina - Spartak 2:3 (0:2)

/Čović 60, Simić 69 - Bjelović 24, Nikolić 34, Maksimović 90+3/

Sreda

Mladost – Napredak 3:2 (2:2)

/Saša Jovanović 20, Hrkač 31, Gordić 49 – Stefan Jovanović 9, Čuković 23/

15.00: Metalac – Partizan

17.00: (1,15) Čukarički (7,75) Radnički Kragujevac (18.0)



tagovi

Đorđe GordićNapredak AleksinacMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara