Igrači Adelejda u akciji (arhiva ©Reuters)
Igrači Adelejda u akciji (arhiva ©Reuters)

Revolveraški obračun u Sidneju

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 21:13

Osam golova i pobeda Adelejda nad Pertom

Očekivalo se da će Pertu danas biti teško protiv Adelejda u obračunu australijske A lige, ali niko nije mogao da pretpostavi koliko! Na kraju su "gosti" i dobro prošli pošto je uslovno govoreći domaća ekipa (svi mečevi šampionata igraju se u najvećem gradu Australije) slavila sa 5:3 (4:1).

U prvih 45 minuta palo je čak pet pogodaka, a mogao je da se nađe još jedan u mreži ekipe legendarnog Tonija Popovića, da iskusni 38-godišnji Lajam Redi nije odbranio penal. U drugom delu meča, posle 18 minuta igre definitivno je sve bilo gotovo pošto je Pasifik Nijongabire i peti put probušio Redija i mrežu gostiju. Do kraja susreta, već prililčno zadavoljna ekipa Adelejda pomalo se opustila što je platila sa još dva primljena gola, od čega je jedan bio sa bele tačke.

Izabrane vesti

Adelejd je tako nastavio sa odličnim partijama na restartu sezone A lige i u tri meča nema poraz, te se zasluženo nalazi na šestoj poziciji koja vodi u prvu rundu finalnog dela šampionata.

Ispred njih, ali sa utakmicom manje je upravo današnji rival čiji je cilj osvajanje drugog mesta (prvo je sigurno u rukama šampiona Sidneja), pošto ono obezbeđuje preskakanje doigravanja i vodi pravo u polufinale završnog dela A lige. Ali, ako ovako nastavi, teško da će se uspeti do te pozicije.

AUSTRALIJA 1 - 28. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

Adelejd - Pert Glori 5:3 (4;1)




tagovi

A ligaPert GloriAdelejd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara