Željko Sopić (NK Rijeka)
Željko Sopić (NK Rijeka)

Režiser hrvatske senzacije bez dlake na jeziku, ali i na glavi: Pustiću dugu crnu kosu

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.24. | 11:11

Trener Rijeke opet imao mali šou

Šampionska trka u Hrvatskoj polako dostiže vrhunac. Neverovatna Rijeka ruši sve pred sobom, pet kola pre kraja i dalje drži lidersku poziciju sa dva boda više od Dinama kojeg 5. maja dočekuje na Rujevici.

Do sada je u HNL-u odigrano 31 kolo a Rijeka je na liderskoj poziciji provela čak 16. Otkako 28. januara je pobedom u Splitu po drugi put u sezoni zasela na prvo mesto, više ga nije ispuštala. Na 15 utakmica u ovoj godini ima 14 pobeda i poraz na Maksimiru, a na poslednjih 11 mečeva u ligi je primila samo jedan gol. Onaj iz penala u nadoknadi vremena na gostovanju protiv Dinama. Nerealne brojke...

Izabrane vesti

Iako su je u većem delu sezone osporavali, gledali kao autsajdera u šampionskoj trci i čekali njen pad, Rijeka dodaje gas kako se bliži finiš sezone i bez problema podnosi pritisak u trci za titulu. Najveće zasluge za čudesne rezultate tima sa Kvarnera ima trener Željko Sopić.

Namršteni stručnjak iz Zagreba majstorski igra psihološke igrice i skida pritisak sa ekipe. Svu pažnju je preusmerio na sebe prepucavanjima sa medijima i oni su zagrizli mamac. Stvorio je situaciju u kojoj se bori „sam protiv svih“ i privukao simpatije mnogih neutralnih ljubitelja fudbala.

Imao je neke kontroverzne odgovore na pitanja hrvatskih kolega zbog čega mu je tamošnje Udruženje sportskih novinara zapretilo da se u medijima neće prenositi njegeve izjave ali ta opomena je ostala mrtvo slovo na papiru. Sopićev šou i dalje traje, a juče je posle trijumfa nad Goricom imao novu zanimljivu epizodu.

Deo lokalnih novinara iz Rijeke ga je na konferenciji za medije dočekao aplauzom što ga je iznenadilo.

Čim mi novinari aplaudiraju, nije dobro. Moram nešto da promenim. Pustiću dugu crnu kosu“, nastavio je da se šali na račun svoje „frizure“.

Na konstataciju da je opet pogodio sa izmenama (rezervisti Pjaca i Marić postigli prva dva gola i rešili utakmicu), odgovorio je u svom stilu.

„Imam sam sreće, kao i obično“, ironično je poručio.

Rijeka u narednom kolu gostuje Lokomotivi u Zagrebu posle čega sledi meč sezone na Rujevici protiv Dinama. Ako i posle njega preživi na liderskoj poiziciji, velike su šanse da će po drugi put u klupskoj istoriji postati prvak Hrvatske. I jedini klub koji je u poslednjih 19 godina prekinuo dominaciju Dinama tamošnjim fudbalom.


tagovi

Željko SopićRijeka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara