REZZIME DANA (petak): Velšani večeras nisu divni ljudi

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.06.23. | 23:27

Pogledajte ko vam je doneo novac 16. juna, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

DANSKA - SEVERNA IRSKA (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 1:0

Očekivano, Danci su nagirali Severne Irce, a inicijativu i terensku dominaciju su naplatili čim je počelo drugog poluvreme. Pobedonsni gol iz 47. minuta bio je delo Jonasa Vinda.

LETONIJA - TURSKA (tip 2, kvota 1,40) - rezultat 2:3

Luda utakmica na Skonto stadionu u Rigi završena baš onako kako ste priželjkivali. Turska je u poslednjih pola sata meča ušla sa prednošću 2:1 nakon što je pogodio Džengiz under, da bi se zakuvalu u sudijskoj nadoknadi. Letonci su izjednačili u četvrtom minutu sudijskog dodatka preko Tobersa, ali je Kaveči već u narednom napadu doneo Turcima ceo plen.

SRBIJA - JORDAN (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 3:2

Vodili su Orlovi sa 1:0 na poluvremenu, do sredine drugog dozvolili protivniku da napravi preokret, a onda se ukazao i dokazao Dejan Joveljić. Mladi srpski špic je sa dva pogotka u završnici okrenuo meč i popravio raspoloženje pred mnogo bitniji duel nego što je ovaj sa Azijatima. U samo nekoliko minuta špic Los Anđeles Galaksija se predstavio kao egzekutor i pokazao da, možda, predstavlja budućnost za koju godinu, oslonac u špicu, jer ga gol – hoće.

Opširnije OVDE.

ŠVEDSKA - NOVI ZELAND (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 4:1

Iako su zaostajali već od osmog minta, rutinski su meč odigrali Šveđani protiv Novog Zelanda. Ključan je bio blickrig skandinavske selekcije u poslednjih šest minuta prvog dela kada je rivalu spakovala čak tri lopte u mrežu. Trijumf je zapečatio Entoni Elanga u nadoknadi drugog poluvremena.

MAKEDONIJA - UKRAJINA (tip 2, kvota 2,05) - rezultat 2:3

Delovalo je u jednom trenutku, večeras u Skoplju, da će Makedonija upisati još jedan bajkovit rezultat. Lomili su Ukrajince, Elif Elmas je postigao prelep pogodak, tukli sa svih strana, na poluvremenu imali dva gola prednosti i na kraju su sve prosuli. Gosti su boljom igrom u drugom poluvremenu stigli do ogormnog preokreta i možda i ključnih bodova u borbi za Prvenstvo Evrope 2024. godine.

Opširnije OVDE.

BELORUSIJA - IZRAEL (tip 2, kvota 1,70) - rezultat 1:2

Susret Belorusije i Izraela između ostalog predstavljao je priliku da Zvezdaška javnost na delu vidi svog novog golmana, međutim Omri Glazer je prvi susret u reprezentativnom dresu od promene klupskih boja završio bez realne šanse da se pokaže na delu. Jedan (Ujedno i jedini) udarac u okvir gola ispostavio se kao dovoljan da domaćin stekne prednost, a rezultat iz 16. minuta ostao je na snazi do završnice utakmice u kojoj su gosti za sedam minuta režirali preokret i stigli do prve pobede u kvalifikacijama.

Opširnije OVDE.

GRČKA - REPUBLIKA IRSKA (tip 1, kvota 2,30) - rezultat 2:1

Pobeda kojom Grci pokazuju velike ambicije da se nađu na Evropskom prvenstvu. Na OPAP areni u Atini posle prvih 45 minuta bilo je 1:1, ali je Anastasios Bakaetas u uvodnim minutima prvog dela doneo domaćinu sva tri boda.

SAN MARINO - KAZAHSTAN (tip 2, kvota 1,10) - rezultat 0:3

Očekivana, rutinska i ubedljiva pobeda Kazahstana. Načeli su gosti austsajdera u završnoj fazi prvog poluvremena, sredino drugog trasirali put ka pobedi koju su overili u sudijskoj nadoknadi.

KOLUMBIJA - IRAK (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 1:0

Razliku u prijateljskom duelu Kolumbije i Iraka napravilo je prošlogodišnje nesuđeno pojačanje Crvene zvezde Mateo Kasijera. On je posle snalažljive reakcije iz 76. minuta postigao jedini gol na meču.

PRECRTANO

VELS - JERMENIJA (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 2:4

Velšani su razočaranje dana jer čini se da su remi protiv Hrvatske sa starta kvalifikacija poništili današnjim brukanjem protiv Jermenije na svom terenu. Primili su četiri gola, kada su u 72. minutu preko Harija Vilsona smanjili na 3:2 zamirisalo je na povratak, ali ih je Zelarajan tri minuta kasnije bacio na kolena. Čuvena replika iz jednog srpskog filma "Velšani su divni ljudi", večeras ne stoji.


tagovi

klađenje rezzime tipovanjarezzimerezzime danarezzime tipovanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara