Rezzime jučerašnjeg dana (nedelja): PSŽ i Čekićari cepali tikete

Vreme čitanja: 4min | pon. 11.03.24. | 08:17

Pročitajte ko vam je doneo novac 10. marta, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

MILAN - EMPOLI (tip 1, kvota 1,42) - rezultat 1:0

Stefano Pioli je danas malo promešao karte protiv Empolija. Leao nije igrao zbog kartona, a Žiru je krenuo sa klupe. Šansu da startuju su dobili rezervisti poput Noe Olafora i Luke Jovića, ali se to nije odrazilo na rezultat. Iako nisu blistali, Rosoneri su upisali pobedu - 1:0. Posle nekih poluprilika, tek pred kraj poluvremena je stigao gol. Kada je Milan bezidejan, a ne igraju Leao i Žiru, onda se čeka na Ismaela Benasera da nešto izmisli. Kao što je danas izmislio gol fantastičnim pasom u prostor za Okafora koji je potom poslao povratnu za Pulišića a Amerikanac je preciznim šutem po zemlji pogodio ugao Empolijevog gola.

Opširnije OVDE.

REAL MADRID - SELTA (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 4:0

U sredu zvižduci, u nedelju pesma. Za razliku od revanš meča osmine finala Lige šampiona sa Lajpcigom kada su partijom ispod svakog proseka iziritirali svoje navijače, fudbaleri Reala su u pretposlednjem meču nedeljnog programa 28. kola Primere pristalicama madridskog kluba priredili veče za uživanje protiv Selte - 4:0 (1:0).

Opširnije OVDE.

LEVERKUZEN - VOLFZBURG (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 2:0

Oko 4.000 dana brojaće Bajern kao vladaći šampion Nemačke onog časa kada napokon bude morao da skine krunu i preda je novom šampionu. A sva je prilika da će to biti Bajer Leverkuzen. Večeras još jedna u nizu, šesta po redu, baš koliko je još potrebno do svrgavanja 'večitog' šampiona. Volfzburg se solidno držao, organizovano branio u većem delu meča, ali imao je tu nesreću da već u 28. minutu ostane s čovek manje u polju, što je u velikoj meri olakšalo posao lideru - 2:0.

Opširnije OVDE.

BENFIKA - ESTORIL (tip 1, kvota 1,22) - rezultat 3:1

Poželeće Banfika da što pre zaboravi prethodne dve nedelje, a prvi korak na tom putu predstavljaće večerašnja pobeda nad Estorilom (3:1). Nemoćni gost, jedan od kandidata za ispadanje, bio je idealna žrtva za podizanje samopouzdanja Orlova koji su duel dočekali posle poraza u kupu od Sportinga (1:2), šamara Porta (0:5) i remija sa Rendžersom (2:2) koji ne predstavlja idealan rezultat pred put u Škotsku.

Opširnije OVDE.

MARSELJ - NANT (tip 1, kvota 1,48) - rezultat 2:0

Olimpik je na zatvaranju 25. kola Lige 1 pred svojim navijačima savladao Nant (2:0) iskoristivši tako kikseve polovine rivala (Nica, Lil, Brest) sa kojima će se do kraja sezone boriti za mesto u Ligi šampiona. Mestu kojem je sve bliži, jer novim trijumfom Marselj je prišao na tri boda zaostatka četvrtoplasiranom Lilu, ekipi što drži kartu koja garantuje kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje na kraju sezone. Gaseovim dolaskom profitirao je čitav tim Marselja, ali više od svih, čini se, Pjer Emerik Obamejan. Pod palicom 70-godišnjeg stratega, Gabonac rešeta kao u najboljim danima karijere što je potvrdio i sa dva večerašnja gola kojima je potpisao pobedu nad Nantom. Ukupno ih ima 22 u svim takmičenjima, a samo na pet utakmica od Gaseovog dolaska postigao je više od trećine - osam.

Opširnije OVDE.

ARUKA - SPORTING (tip 2, kvota 1,40) - rezultat 0:3

Ako se neko u portugalskom fudbalu nalazi u šampionskom elementu onda je to Sporting. Ekipa Rubena Amorima je rutinski, a na kraju i vrlo ubedljivo, savladala vrlo neugodnu Aruku u predgrađu Porta i dodatno učvrstila lidersku poziciju deset kola pre kraja šampionske trke - 3:0 (1:0).

Opširnije OVDE.

FAJENORD - HERAKLES (tip 1, kvota 1,08) - rezultat 3:0

Poslao je Njukasl Jankuba Mintea na jednogodišnju pozajmicu u Roterdam i tamo je zaplesao. Fajenord je razigrao bisera engleskom klubu, gambijski reprezentativac počeo je da trese mreže u maniru rasnih golgetera. Postao je peti tinejdžer koji je u ovom veku na tri vezana meča tresao protivničke mreže u dresu Roterdamersa, načeo je Herakles i potpisao novi trijumf – 3:0 (2:0).

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

PSŽ - REMS (tip 1, kvota 1,48) - rezultat 2:2

Fudbaleri Pari Sen Žermena nisu najbolje iskoristili pad Bresta u okršaju sa Lansom, pošto je Rems uzeo bod na Parku prinčeva u 25. kolu francuske Lige 1 - 2:2 (2:2). Susret u Remsu počeo je velikom greškom Ašrafa Hakimija. Bivši fudbaler madridskog Reala i Dortmunda je nonšalantno krenuo sa loptom ka sopstvenom petercu, dok mu je Umar Dijakite visio na leđima. Na kraju je neopreznom Marokancu i ukrao loptu i onda lakši deo posla ostavio Njaši Munetsiju za 1:0 u korist gostujuće ekipe. Ipak, usledio je uragan Parižana.

Opširnije OVDE.

PAOK - ARIS (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 0:1

PAOK više nije lider grčkog prvenstva. Sa vrha ga je 'skinuo' Aris. U jednom od derbija 27. runde, žuto-crni su gradskom rivalu naneli poraz minimalnim rezultatom i dodatno ga uzdrmali pred revanš sa zagrebačkim Dinamom. Velikanu iz Soluna presudio je Loren Moron, bivši napadač Betisa, pogotkom u 31. minutu.

VEST HEM - BARNLI (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 2:2

Devet utakmica bez pobede u Premijer ligi vezao je Barnli pred današnje gostovanje Vest Hemu. Imao je i 11 bodova manje od prve ekipe iznad crte (Notingem Forest), a na poluvremenu u Londonu i dva gola prednosti. Ipak, to mu nije bilo dovoljno da upiše prvu pobedu u Premijer ligi od gostovanja Fulamu 23. decembra. Čekićari su podgli nivo igre u drugih 45 minuta, a onda golovima Pakete i Ingsa sprečili veliko iznenađenje na svom terenu - 2:2 (0:2).

Opširnije OVDE.



tagovi

rezzime danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara