Koga bi Juventus mogao da ponudi u zamenu za Sergeja?

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.04.20. | 10:13

Kako Stara dama misli da izbegne plaćanje pune cifre za srpskog vezistu

Sergej Milinković Savić je bio i ostao na Juventusovom radaru. Pre dve godine Fabio Paratići je pokušao da iskoristi situaciju, spusti cenu, i dovede odličnog srpkog vezistu u svoje redove, ali je Klaudio Lotito ostao pri čvrstom stavu da cena ima devet cifara.

Specijalista za fudbalsko tržište Fabricio Romano tvrdi da će se Stara dama ponovo okrenuti srpskom vezisti, s obzirom da se čini da su vrata koja vode prema Polu Pogbi i definitivno zatvorena. Francuz je i dalje apsolutni prioritet Juventusa i Bjankoneri će učiniti sve da ga potpišu ovog leta.

Izabrane vesti

Kada je u pitanju "operacija" Milinković Savić, Juventus bi Laciju mogao da ponudi neke zanimljive igrače kao deo trampe, kako bi spustio samu cenu obeštećenja. S obzirom da je kompletan fudbal prošao kroz krizu, procenjuje se da bi predstojeći prelazni rok mogle da obeleže upravo razmene igrača. Ali, koji bi to igrači mogli da budu i na koji način bi Juventus mogao da dođe do jednog od igrača sa najvećim potencijalom na Starom kontinentu.

Od igrača iz srca veznog reda u ovom trenutku Dama raspolaže sa Miralemom Pjanićem, Rodrigom Bentakurom, Aronom Ramzijem, Adrijanom Rabioom, Blezom Matuidijem i Samijem Kedirom. Jedan od igrača u eventualnoj trampi sa Lacijem morao bi da bud eupravo iz veznog reda, kako bi se izbeglo dodatno nagomilavanje tima. U Juventusu bi mogli da razmišljaju o podmlađivanju tima, pa bi stoga prvi na listi za "odstrel" bili Matuidi i Kedira, kojima i onako ugovori ističu narednog leta, ali njima samim tim i pada tržišna vrednost. Treći bi mogao da bude Miralem Pjanić, koji definitivno više nije u zenitu forme, ima 30 godina i ovo bi možda mogla da bude poslednja šansa da se Stara dama naplati od njegove prodaje. Reprezentativac Bosne i Hercegvine je igrao za Romu, što bi moglo da zakomplikuje situaciju, mada nije baš u prijatnim odnosima sa pristalicama Vučice, koje mu nisu oprostile odlazak u Torino.

Upitan je status Arona Ramzija, koji se ove sezone definitivno nije izborio za najvažniju ulogu u timu Mauricija Sarija, mada je dobro poznato koliko je u sistemu temperamentnog stratega teško da iskoči jedan pojedinac, pogotovo u manevru. Rodrigo Bentakur ima najviše prostora za napredak i nema sumnje da bi možda mogao da bude posebno interesantan Lacijalima. Tu se više dovodi u pitanje kakvi su dalji planovi Stare dame sa Urugvajcem, odnosno da li u Torinu smatraju da bi mogao da postane ključni igrač tima u predstojećem periodu.

Naravno, ukoliko bi i došlo do trampe, tu bi se pre svega pitao Lacio, gde bi morali da procene koji bi igrači Juventusa mogli da im donesu dodatni kvalitet, tako da u igri izvesno ne bi bili samo vezisti.

Ipak, u ovom trenutku gazda Klaudio Lotito i direktor Igli Tare vrlo su jasni po ovom putanju. Ne žele da dozvole nikakve popusti, niti su zainteresovani za druge igrače. Njihov stav se i dalje graniči sa cifrom do minimum 100.000.000 evra, pa ostaje da se vidi da li će gigant iz Torina uspeti da uradi nešto po tom pitanju. Laciju sigurno ide naruku i to što je direktor Pari Sen Žermena Leonardo vrlo zainteresovan za ovaj posao i spreman da odreši kesu ukoliko mu se za to ukaže prava prilika.

Milinković Savić je uvek bio potpuno miran po ovom pitanju. Insistirao je na tome da mu je lepo u Rimu, gde uživa veliko poverenje Simionea Inzagija i pravi je lider tima. Srpski vezista ima i ugovor do 2023. godine, težak 3.000.000 evra po sezoni.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara