Grb RFK Novog Sada
Grb RFK Novog Sada

RFK Novi Sad u subotu ostao bez trenera, u nedelju i bez čitave uprave

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.03.24. | 09:49

Potpuno rasulo među Kanarincima pred susret sa Radničkim iz Sremske Mitrovice (ponedeljak, 14) u 24. kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije

Ne piše se dobro RFK Novom Sadu. Nepune dve sezone otkad su Kanarinci fuzijom sa Proleterom dospeli u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije, došlo je do potpunog rasula u klubu. U subotu je zvanično ekipu napustio šef stručnog štaba Vidak Bratić, a u nedelju je klub ostao i bez kompletne uprave.

U ekstremno teškim okolnostima fudbaleri novosadskog prvoligaša su otputovali ovog ponedeljka u Sremsku Mitrovicu, na megdan sa Radničkim u 24. kolu. Ostavljeni su na milosti sami sebi, pa kako se snađu u potrazi za krucijalnim bodovima u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Nije delovalo na početku prolećne polusezone da je baš toliki haos u RFK-u. Odraene su dobro pripreme pod palicom kondicionog trenera Igora Pavičića, na premijeri je na Detelinari srušen lider Prve lige OFK Beograd (1:0).

Posle toga su međutim Kanarinci vezali dva poraza, od Tekstilca u Odžacima (0:1) i Kolubare kod kuće (0:2), posle čega je i došlo do rastanka sa Bratićem. Samo dan pošto je ozvaničen odlazak nekadašnjeg pomoćnika Nenada Lalatovića, klub je izdao novo saopštenje.

Skupština fudbalskog kluba RFK Novi Sad 1921 donela je odluku o raspuštanju svih organa kluba. Konstituisanje novog saziva Skupštine i imenovanje rukovodstva kluba planirano je u prvoj polovini naredne nedelje, o čemu ćemo blagovremeno obavestiti javnost“, saopštili su Kanarinci putem društvenih mreža, s obzirom na to da im je zvanični sajt Rfkns.rs poslednji put osvežen još u oktobru i trenutno nije u funkciji.


14.00: (1,50) Radnički Sremska Mitrovica (3,60) RFK Novi Sad (7,25)


Ovakvo stanje u Novom Sadu pokvarilo je dva rođendana. Golman Kanarinaca Ranko Puškić je u nedelju napunio 24. godine, dok posle meča u Sremskoj Mitrovici Marko Mandić zvanično obeležiti 25. rođendan.

RFK Novi Sad svoj meč 24. kola dočekuje na 15. poziciji sa 16 bodova, čak devet manje od Metalca i opstanka. Lošije je plasiran samo Radnički sa Novog Beograda, i to samo zato što mu je oduzeto šest poena. Paklen posao je pred timom u plej-autu.

I da nije došlo do svega ovoga, Radnički bi bio veliki favorit ovog popodneva na svom terenu. Sremci se bore za plej-of, osmi su na tabeli sa 32 poena, koliko imaju i Kolubara i Vršac. Svaki bod u preostalih sedam kola može da napravi ključnu razliku, Radnički pogotovo u Sremskoj Mitrovici nema pravo na grešku. U dosadašnjih 11 utakmica pred svojim navijačima crveno-beli su savladani samo jednom, u poslednjem kolu jesenje polusezone od strane Metalca (1:0).

Dvadesetak dana pre tog meča Radnički je gostovao na Detelinari, gubio je na poluvremenu sa 2:0, ali je na kraju golovima Marka Prijevića u 76. i Pijusa Obuje u 90. minutu uspeo da otkine RFK Novom Sadu bod.


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 24. KOLO

Nedelja

Inđija - Sloboda 2:0 (1:0)

/Subotić 38, Radosavljević 52/

Smederevo - Dubočica 3:0 (1:0)

/Obradović 2, Kostić 53, Lokosa 80/

Tekstilac - OFK Beograd 1:0 (0:0)

/Marković 48/

Mačva - Metalac 2:0 (0:0)

/Savković 61, Pejović 71/

Ponedeljak

14.00: (1,38) Mladost GAT (4,20) Radnički Novi Beograd (8,50)

14.00: (1,50) Radnički Sremska Mitrovica (3,60) RFK Novi Sad (7,25)

14.00: (2,35) OFK Vršac (3,00) Jedinstvo Ub (3,10)

17.00: (2,35) Kolubara (3,20) Grafičar (2,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeRadnički Sremska MitrovicaRFK Novi SadVidak Bratić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara