Ekipa Rijeke (©Reuters)
Ekipa Rijeke (©Reuters)

Rijeka i Hajduk našli put do Evrope, Gorica tragičar

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 23:02

I Osijek ide u Konferencijsku ligu

Osim toga ko će biti novi šampion, što je pitanje koje je Dinamo rešio pre neko kolo, sve ostalo je bilo otvoreno pred finalnih 90 minuta prvenstva Hrvatske.

Osijek je bio siguran u Konferencijskoj ligi, a za preostala dva mesta bila su tri kandidata. Od toga, Rijeka i Gorica su u međusobnom duelu odlučivali kome će pripasti jedno mesto.

Izabrane vesti

Hajduk je zgrabio drugo, pošto je kod kuće pobedio Lokomotivu sa 2:0. Golovima Livaje u 29. i Biuka u 80. minutu Splićani su overili kartu za Evropu.

Rijeka je iskoristila prednost domaćeg terena protiv Gorice – 2:1. Prvo je Andrijašević u 10. minutu doveo domaćina do prednosti, ali je deset minuta posle toga Babec doneo izjednačenje. Taj rezultat je bio na snazi do 79. minuta, kada je Menalo pogodio za trijumf Riječana.

Gorica je ispala tragičar prvenstva, pošto je sve vreme bila među četiri najbolja kluba i iz tog društva je ispala u poslednjih deset minuta sezone!

Lokomotiva je izgubila od Hajduka, ali je imala mnogo sreće što ni Varaždin, niti Istra nisu dobili mečeve. Oba tima su poražena, pa je Varaždin direktno ispao iz lige, dok će Istra igrati baraž za opstanak.

HRVATSKA 1 - 36. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

Hajduk – Lokomotiva 2:0 (1:0)

/Livaja 29, Biuk 80/

Osijek – Istra  2:1 (1:1)

/Klajnhajzler 34, Beljo 92 – Ivančić 41/

Rijeka – Gorica  2:1 (1:1)

/Andrijašević 10, Menalo 79 – Babec 19)

Slaven Belupo – Varaždin  1:0 (0:0)

/Zvonarek 88/

Dinamo – Šibenik  1:0 (0:0)

/Milić 88/



tagovi

RijekaHajduk SplitGoricaOsijekHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara