Radost Riječana (©NK Rijeka)
Radost Riječana (©NK Rijeka)

Rijeka ima šampionski tim! Nema ‘velike četvorke’ – Hodža razbio Osijek

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.03.24. | 17:27

Biser kluba sa Kvarnera odigrao meč karijere, het-trikom ga vratio na sam vrh

Drama će u Hrvatskoj krajem maja dostići vrhunac, pre toga teško da će pitanje prvaka biti rešeno. Ali, ono što je već sada sigurno – Rijeka ima šampionski tim! Više nema dileme oko toga i više, barem ove sezone, nema priče o ‘velikoj četvorci’. Osijek nema kapacitet da se trka sa najvećim konkurentima, ma ni da im pomrsi konce.

Mnogo buke stvorilo se u Splitu, s punim pravom. Hajduk odavno tituli nije bio bliži. Sve vreme sa Poljuda gledaju ka Dinamu, večitom vladaru hrvatskog fudbala, a kako vreme prolazi pogledi će sve više biti uprti ka rivalu sa Jadrana, jer Rijeka pod Željkom Sopićem igra izvanredno. Dobija i ‘male’ i ‘velike’ utakmice i ima plejadu igrača sposobnih da razmontiraju protivnike. Slavonskom klubu glave je došao Veldin Hodža.

Izabrane vesti

Biser kluba sa Kvarnera odigrao je meč karijere. Debitovao je Veldin Hodža kao tinejdžer, dobio priliku da u svom gradu oseti i kako je to igrati na kultnoj Kantridi protiv Zrinjskog. Zbog gabarita i konstitucije često je korišćen kao ‘šestica’, ali nikako ne spada u kategoriju igrača sa te pozicije koji su isključivo zaduženi za kvarenje igre suparnika. I te kako zna da se ubaci iz drugog plana, da se ponudi napred i zatrese mrežu.

Samo ovog proleća učinio je to dva puta u hravtskom šampionatu, upisao se u goeladama protiv Istre i Lokomotive, da bi Osijek u derbiju sam razbio. Zajedno sa Lindonom Selahijem osujetio je gotovo sve napade slavonskog kluba, tek jednom su gosti tukli u okvir gola Nediljka Labrovića. I za razliku od albanskog veziste je kada krene napred bio ubitačan.

Rijeka ima ubitačnu navalu, često je Željko Sopić na slatkim mukama. Danas je tek u nastavku dao šansu Horheu Obregonu i Franji Ivanoviću, presedeo je meč Niko Janković, a udarne igle bili su Marko Pjaca, Marko Pašalić i svojica asistenata – Mirko Marić i Toni Fruk. U samo nekoliko minuta su poslužili Veldina Hodžu, a nebrušeni dijamant lidera hrvatskog prvenstva je blickrigom oduvao Osijek.

Slavnoci sredinom prvog poluvremena nisu znali šta ih je snašlo. Dva puta u tri minuta Veldin Hodža je matirao Marka Malenicu. Osijek je upao u klopku Riječana, nije uspeo ništa da promeni u polju, da bi u nastavku posle nove saradnje Tonija Fruka i veziste koji je odrastao na obali Jadrana definitivno kapitulirao.

Veldin Hodža je osijeku dao golova koliko za celu sezonu, het-trikom poslao Rijeku na vrh i odgovorio na dominantnu partiju Hajduka protiv Gorice. Tek će kuvati u Hrvatskoj…

HRVATSKA 1 – 26. KOLO

Petak

Varaždin – Istra 2:2 (2:1)

/Mitrovski 16, Dabro 30 – Valinčić 44, Vuk 83pen/

Subota

Lokomotiva Zagreb – Rudeš 3:0 (0:0)

/Marić 57, Sotiček 71, 79/

Gorica – Hajduk Split 0:3 (0:3)

/Livaja 22, Benrau 31, Pukštas 41/

Nedelja

Rijeka - Osijek 3:0 (2:0)

/Hodža 21, 23, 63/

17.30: (1,20) Dinamo Zagreb (6,75) Slaven Belupo (14,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

OsijekRijekaHNLHrvatskaVeldin Hodža

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara