Rikardo Gomeš (©Starsport)
Rikardo Gomeš (©Starsport)

Rikardo juri Dijaru, Kleo je još daleko

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 11:27

Napadač Partizana postigao sedam golova na evro sceni za crno-bele

Utakmica 13, golova 12. To je bilans Rikarda Gomeša u tekućoj sezoni za Partizan. Impresivan učinak, gotovo gol po meču. Kako vreme odmiče, pokazuju se kao tačne najave čelnika kluba tokom letnje pijace da će dovesti „zver od napadača“.

Već sada Rikardo ubedljivo vodi na listi strelaca Superlige Srbije sa devet pogodaka, ima tri više od Đura Zeca iz TSC-a i Đorđa Jovanovića iz Čukaričkog.

Izabrane vesti

Međutim, u susret prvom kolu grupne faze Lige Konferencije, u četvrtak uveče u Nikoziji protiv Anortozisa, Rikardo Gomeš će imati novi zadatak: da se ubaci u sam vrh najboljih strelaca u istoriji Partizana kada su evropske utakmice u pitanju. U ovih šest dosadašnjih mečeva na međunarodnoj sceni igrač sa Zelenortskih ostrva je postigao tri gola, po jedan svim rivalima u kvalifikacijama: DAC Stredi, Sočiju i Santa Klari.

Igrao je Rikardo i tresao mreže u Evropi i u prethodnom mandatu u Humskoj, samo što tada nije imao sreće da tim uđe u grupnu fazu Lige Evrope, gde bi mogao da još poboljša skor. Zaustavljen je Partizan tada na poslednjoj stepenici od Bešiktaša. Ipak, na osam mečeva u kvalifikacijama Gomeš je postigao četiri gola: dva Rudaru iz Pljevalja, jedan Nordsjelandu i jedan Bešiktašu.

Sve kada se sabere, Rikardo je na 14 evropskih nastupa za crno-bele postigao sedam golova. I jedan mu nedostaje da se izjednači sa Milošem Milutinovićem i Nemanjom Tomićem, koji dele šesto mesto na večnoj listi. Sa šest utakmica u grupnoj fazi Gomeš ima realnu šansu da dostigne i Lamina Dijaru i Mustafu Hasanagića, koji su postigli po devet golova za Partizan na međunarodnoj sceni.

Ali, moraće žestoko da se potrudi da bi već u ovoj sezoni „uhvatio“ prvu trojicu na večnoj listi. Poziciju broj tri drži legendarni „poslovođa“ generacije iz Brisela Vladica Kovačević sa 13 golova, dva više od njega postigao je Saša Ilić, dok je na vrhu sa 16 pogodaka – Kleo!

Iako je samo dve sezone proveo u Humskoj 1, mnogo manje nego njegovi najbliži pratioci na listi, brazilski golgeter je imao neverovatnu sezonu 2010/11, u kojoj je maltene sve što je dotakao pretvorio u zlato: na 12 utakmica u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige šampiona dao je 10 golova. Sve kada se sabere sa sezonom ranije, Kleverson Kordova je ostvario neverovatan bilans od 21 utakmice za Partizan na međunarodnoj sceni i 16 pogodaka.

Kleo, pak, na svom gostovanju na Kipru sa Partizanom, protiv APOEL-a 2009. nije uspeo da postigne gol (0:2). Rikardo ima šansu da u četvrtak napravi ono što Brazilcu nije pošlo za nogom i nastavi poteru za njim. I da nastavi impresivni golgeterski niz u ovoj četvrtini sezone.


tagovi

FK PartizanRikardo GomešLiga konferencijeGabrijel KleoSaša Ilić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara