(©Reuters)
(©Reuters)

Rim - grad za pisanje istorije

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.12.20. | 12:48

Lacio ili Klub Briž, jedan od ta dva tima večeras će ispisati klupsku istoriju

Teško da je iko u Rimu mogao i da pretpostavi da će Lacio, uprkos maksimalnom učinku na domaćem terenu i činjenici da je bez poraza posle pet kola grupne faze, uoči poslednjeg kola strepeti za mesto u osmini finala.

Pobede na Olimpiku protiv Borusije Dortmund (3:1) i Zenita (3:1), uz tri remija na strani dovela su Lacio na korak od 16 najboljih klubova Starog kontinenta, međutim sve dosad ostvareno pašće u vodu ukoliko pretrpe poraz od Klub Briža.

Izabrane vesti

Belgijski predstavnik je u oba susreta sa Zenitom osvojio ceo plen (2:1, 3:0), a remi protiv Lacija bio je dovoljan da očuva nade u veliki uspeh sve do poslednjeg kola.

Rivali su nakon poslednjih izazova u Evropi prilično rutinski odradili sparinge u domaćem prvenstvu ostvarivši istovremeno dva primarna cilja: osvojili su po tri boda i sačuvali glavne igrače za utakmicu godine.

Izabranici Simonea Inzagija nisu briljirali protiv Specije, ali su zahvaljujući raspoloženim Ćiru Imobileu i Sergeju Milinkoviću Saviću stigli do pobede. Šef stručnog štaba Lacija, dva gola prednosti iskoristio je da posle sat vremena igre izvede najboljeg strelca i sačuva ga od dodatnih i nepotrebnih napora. Teren su ranije napustili i Alberto, Milnković Savić i Lukas Leiva, te je očekivano da danas u 18.55 upravo oni povedu saigrače u novu borbu za bodove.

Tri boda prethodnog vikenda osvojio je i Klub Briž (1:0), a sličnom filozofijom kao Inzagi vodio se i Filip Kleman koji je ubrzo posle vodećeg gola protiv Sint Trojdena, iz igre izveo jednog od lidera tima Hansa Vankena.

"Za nas je susret sa Brižom poput finala. Igrali smo pregršt važnih utakmica tokom prethodnih godina i u njima smo postizali dobre rezultate. Ovo je utakmica koja bi mogla da donese klubu novu svetlu stranicu istorije. Nikad se ne treba okretati iza sebe, ali nije ispravno ni zaboraviti prošlost. Ovi momci su mi u poslednjih pola godine doneli mnogo radosti. Ostalo je još 90 minuta u kojima od njih tražim samo da igraju rasterećeno jer imaju kvalitet da ostvare uspeh, samo je potrebno da ne podlegnu pritisku", izjavio je Inzagi.

U konkurenciji za tim u redovima italijanskog kluba biće Hoakin Korea koji se oporavio od lakše povrede zbog koje je izostao sa susreta sa Specijom, dok su van konkurencije još uvek Vedat Murić i Senad Lulić.

Ambiciju da ispišu istoriju kluba ne skrivaju ni Belgijanci, čiji je strateg istakao da u Italiju dolaze po pobedu.

"Ne postoji bolje mesto za pisanje istorije od Rima. Želimo da iz godine u godinu budemo sve bolji. Ambicije su nam veće od remija, želimo tri boda i plasman u nokaut fazu", kazao je Kleman.

Rud Vormer, kapiten Briža, preskočio je prethodni prvenstveni duel zbog zdravstvenih problema, ali će vrlo verovatno u utakmici protiv Lacija biti među starterima.

"Ne brinem ukoliko neko od igrača ne bude spreman za susret. Imamo adekvatne zamene, te bi tako Rits mogao da odmeni Vormera. Ipak, uvek želite da kapiten i lider ekipe budu na terenu", kazao je belgijski trener.

LIGA ŠAMPIONA - 6. KOLO

Grupa F

18.55 (1,78) Lacio (3,60) Klub Briž (4,70)

18.55 (4,40) Zenit (3,60) Borusija Dortmund (1,87)

*Kvote su podložne promenama



tagovi

Simone InzagiSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara