Ristić nastavio tradiciju naših igrača na Balaidosu: Ponosan sam što sam Srbin, Rafa Benitez jedan od razloga što sam ovde

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.23. | 17:52

"Svi želimo da radimo sa najboljima, a on je jedan od najboljih trenera u fudbalu. To je nešto što me navelo da donesem odluku da dođem ovde", kaže srpski reprezentativac

Mihailo Ristić je nastavio prilično dugačak niz srpskih igrača koji su nosili dres Selte, nasledivši na Balaidosu Milorada Ratkovića, Miloša Bursaća, Srđana Bajčetića, Gorana Đorovića, Sašu Ilića, Sava Miloševića, Nemanju Radoju, Dejana Dražića...

Bivši igrač Crvene zvezde, Krasnodara, Monpeljea i Benfike, upravo je od svog nekadašnjeg saigrača iz omladinskih reprezentacija Srbije, Dejana Dražića, dobio najbolje moguće preporuke je dolazak na Balaidos u pitanju, a ubzro se i sam uverio u sjajnu organizaciju kluba.

Izabrane vesti

Ristić se pošteno i uželeo fudbala, s obzirom da je u dresu Benfike zabeležio 12 nastupa za dve sezone i bio u drugom planu, pa se sigurno nada da bi to moglo da se promeni u Selti.

"Veoma sam srećan što sam ovede, imam jako dobar utiske o klubu, gradu i okolini. Oduševljen sam i siguran da ćemo zajedno postići mnogo uspeha do kraja sezone. Pregovori su bili veoma brzi, moj prvi utisak je da je ovo jedinstven klub. Neki prijatelji su mi govorili o tome, a sada sam se i lično uverio. Svi su me odlično dočekali, sve je bolje od očekivanog: život, treninzi, uslovi, ljudi u klubu, sve uopšte"

, rekao je

Ristić

na predstavljanju.

Potom je malo i predstavio sebe, iako kaže da će prihvatiti svaku ulogu na terenu.

"Taktički sam u potpunosti na raspolaganju treneru, ali mogu sebe da definišem kao igrača koji ima veoma dobru levu nogu. Veoma sam ofanzivan. Imam pobednički mentalitet, volim da se takmičim i uvek pobeđujem. Uveren sam da ćemo zajedno sa timom uspeti da ostvarimo velike ciljeve. U modernom fudbalu, svi igrači moraju da imaju fleksibilnu sposobnost da igraju na bilo kojoj poziciji. Mogu da igram i u odbrani sa petoricom i četvoricom na levom boku. Spreman sam da igram na bilo kojoj poziciji".





Rafa Benitez je očigledno bio glavni razlog Ristićevog dolaska na Balaidos.

"Svi želimo da radimo sa najboljima, a on je jedan od najboljih trenera u fudbalu. To je nešto što me navelo da donesem odluku da dođem ovde. Siguran sam da sa Rafom možemo da nastavimo da napredujemo i rastemo, kako bismo postigli uspehe koje želimo".

Kao što smo već rekli, Držaićeve reči su imale veoma važnu ulogu u dolasku srpskog preprezentativca u Seltu.

"On je moj blizak prijatelj, razgovarali smo, jako se radovao zbog mene. Govorio mi je samo dobre stvari o klubu, nema razloga da mu n verujem, rekao mi je da neću pogrešiti da dođem".


Srpski sportisti oduševljavaju planetu svojim pobedničkim duhom.

"Ne mogu da budem ponosniji od toga što sam Srbin. Posedujemo taj takmičarski gen, ali više volim da demonstriram pobednički mentalitet na terenu, nego da pričam o tome", zaključio je Ristić, koji je sa Seltom potpisao trogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 21.


tagovi

Mihailo Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara