Salomon Rondon (©AFP)
Salomon Rondon (©AFP)

River grabi ka tituli, buđenje Rondona, Bombonjera šokirana u sudijskoj nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.04.23. | 04:27

Argentina 1: Milioneri dobili u gostima Urakan sa 3:0, a istakao se Venecuelanac, ovogodišnje pojačanje slavnog kluba. Šampion opet dobio šamarčinu, poražen od Kolona sa 2:1 na svom terenu i već zaostaje 10 bodova za liderom

Otišao je Marselo Galjardo sa kormila River Plejta, ali čini se da su Milioneri dobili odličnog trenera, pravu zamenu za najtrofejnijeg stručnjaka u istoriji kluba. Martin Demikelis je dobio“vruć krompir“, ali zasad mu dobro ide. Klub iz Buenos Ajresa je zadržao četiri boda više u odnosu na gradskog rivala San Lorenca, posle 10 kola Lige profesional. River je dobio u gostima Urakan sa 3:0, a u prvom planu bio je Salomon Rondon.

Jedan od najboljih fudbalera Venecuele u ovom veku, verovatno i u istoriji, početkom godine je stigao na Monumental. Prošao je sito i rešet ovaj veteran, branio je boje Malage, ruskih Rubina, Zenita i CSKA, engleskih VBA i Njukasla, kineskog Daljena, a stigao je u Buenos Ajresa iz Evertona gde je malo igrao. Iako ima 34 godine pokazao je na ovom meču da nije još za penziju. Postigao je prva dva gola u dresu novog kluba. Na početku šampionata je malo igrao, nije bio ni fizučki spremen, ali klasa je evidentna.

Izabrane vesti

Prvi gol je postigao u 11. minutu s bele tačke. Pre toga je nad njim napravljen prekršaj za najstrožu kaznu. Samo šest minuta kasnije na asistenciju Barka, Rondon je sam izašao ispred golmana domaćeg tima i rutinski ga savladao. U nastavku je sve dileme oko pobdnika rešio Barko golom s bele tačke u 60. minutu.

Sreda, 21.30: (2,90) San Lorenco (3,00) Boka Juniors (2,70)

Bila je ovo peta vezana pobeda za Milonere u šampionatu i dobra reakcija posle poraza na startu Kopa Libertadores od bolivijskog Stronegsta podno Anda na nadmorskoj visni od 3.600 metara u La Pazu.

River gazi, dok Boka posrće. Ni odlazak trenera Uga Ibare nije trgao plavo-žute. Pre tri dana šampion Argentine nije uspeo da pobedi slabašni venecuelaneski Monagas (0:0) na premijeri Libertadorsa, a sada je velikan s Bombonjere poražen od Kolona - 1:2, do ovog kola poslednjeplasiranog tima u šampionatu Gaučosa.

Ko će kome ako ne svoj svome. Samo što je počeo meč domaćina je šokirao nekadašnji miljenik navijača Ramon Abila. On je proveo tri sezone u redovima velikana, a onda je imao neuspešne epizode u MLS-u, u Di Si Junatedu i Minesotu. Vrato se prošle godine u Argentinu u dresu tima iz Santa Fea, a ovo mu je drugi gol u prvenstvu.

Posle greške odbrana domaćeg tima, Abila je zatresao mrežu nekadašnjeg kluba. Nije hteo da slavi, samo je sklopio ruke i u znak izvinjenja domaćim navijačima. Napadali su domaćini veći deo meča, a jedino je Oskar Romero uspeo da zatrese mrežu Kolona. Paragvajac je u 76. minut premijernim golom u novom prvenstvu uspeo da da nadu domaćim navijačima. Jedan od paragvajskih blizanaca imao je i sreće kod pogotka jer je posle šuta sa oko 25 metara lopta se odbila od jednog igrača Kolona i prevarila čuvara mreže Ignjasija Čika.

U finišu domaći navijači očekivali su novi gol u mrežu Kolona, ali u prvom minutu sudijske nadoknade šok na Bombonjeri. Urugavajac Andrev Teuten je doneo tri boda gostima iz Santa Fea i beg sa dna tabele. Sevnula je levica a golman Havijer Garsija je bio nemoćan. Muk na Bombonjeri, čak 10 bodova manje od lidera Rivera posle prve trećine sezone.

ARGENTINA 1 - 10. KOLO

Petak

Lanus - Arsenal Sarandi 3:0 (2:0)

Platense - Instituto 1:0 (0:0)

Subota

Taljeres - Barakas 3:0 (0:0)

Velez - Banfild 3:3 (3:1)

Sarmijento - Argentinos Juniors 2:0 (0:0)

Himnasija La Plata - Rasing 3:1 (1:0)

Union - Belgrano 0:3 (0:2)

Nedelja

Atletiko Tukuman - San Lorenco 1:3 (1:2)

Defensa i Hustisija - Kordoba 1:2 (0:1)

Godoj Kruz – Tigre 1:1 (1:1)

/Lopez 5 – Retugi 32/

Independijente – Estudijantes 1:2 (0:0)

/Romero 84ag - Rodrigez 50, Romero 86/

Njuels Old Bojs – Rosario 0:0

Urakan - River Plejt 0:3 (0:2)

/Rondon 11pen, 17, Barko 60pen/

Ponedeljak

Boka Juniors - Kolon 1:2 (0:1)

/Romero 76 - Abila 1, Teuten 90+1/



tagovi

Južna AmerikaArgentinaArgentina 1KolonRiver PlejtUrakanBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara