Franko Mastantuono (Foto: AFP)
Franko Mastantuono (Foto: AFP)

River ima novu zlatnu koku i najmlađeg strelca u istoriji

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.02.24. | 05:29

Franko Mastantuono pretekao Havijera Saviolu

Godinama unazad River Plejt prodaje svoju najbolju decu klubovima širom Evrope, ali Monumental je nepresušan izvor talenata što je potvrdu dobilo i ove noći.

Argentinski velikan ima potencijalnu novu zlatnu koku, ali i novog najmlađeg strelca u istoriji kluba pošto je u noći između srede i četvrta Frank Mastantuono odlučio da ispiše nove stranice tridesetosmostrukog prvaka države.

Izabrane vesti

Brojni odlasci iz kluba, ali i izostanci zbog povreda i reprezentativnih obaveza naveli su Martina Demikelisa da rešenja potraži između ostalog potraži i u rezervnom timu, a Franko Mastantuono jedan je od onih što su najviše profitirali usled kadrovskih problema.

Ofanzivni vezista dobio je priliku u svakoj od uvodne tri runde Liga kupa, a večeras je u Kupu Argentine protiv Eksursionistasa drugi put zaigrao od starta i ispisao istoriju postavši njegov najmlađi strelac sa 16 godina i 177 dana, čime je pretekao dovečerašnjeg rekordera Havijera Saviolu (16 godina 311 dana).

Mastantuono je do prvenca u dresu Rivera stigao sredinom drugog poluvremena, kada je posle odbitka volej udarcem duplirao prednost domaćeg tima u čemu mu je poprilično slabom reakcijom pomogao i golman protivničke ekipe.

Domaćina je u 50. minutu načeo Migel Borha, a trijumf je u četvrtom minutu nadoknade još ubedljivijim učinio još jedan tinejdžer, 18-godišnji Agustin Ruberto.



tagovi

River PlejtKup ArgentineFranko Mastantuono

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara