River ohladio vulkan na Bombonjeri! Boka platila pritisak Libertadoresa, Kavaniju poništene makazice (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.10.23. | 21:00

Spektakularan Superklasiko završen pobedom ekipe Martina Demikelisa - 2:0

Sve što jedan okršak između Boke Juniors i River Plejta može da ponudi dobili smo u prvom Superklasiku u sezoni. Žestoki dueli, trčanje do iznemoglosti, mnogo nervoze, dosta i dobrih poteza, još više grešaka. Na kraju, onu ključne napravili su igrači Boke, koji su napravili nedopustiv broj propusta u defanzivi, što su kaznili Salomon Rondon i Enco Dijaz - 2:0

Ekipa Martina Demikelisa je to vođstvo, a može se reći i konačnu pobedu, apsolutno zaslužila, pošto je bila mnogo konkretnija, pogotovo u prvih 45 minuta. Sa druge strane, može se reći da su Boka i njen trener Horhe Almiron platili danak činjenice što Đenovljane za pet dana očekuje revanš plufinala Kopa Libertadores sa Palmeirasom. Strateg domaćeg sastava je izveo kombinovan sastav na startu meča i izgubio bitku za prevlast na sredini terena, što je prouzrokovalo konfuzna stanja poslednjoj liniji tima. Kod oba gola, prvo onog u 40. minutu, a potom i onog u šestom minutu nadoknade utakmice, kažnjeni su neuspešni pokušaji domaćih igrača da izbace loptu iz svog kaznenog prostora, što je su lukavi gosti surovo iskoristili.

Izabrane vesti

Almiron je na poluvremenu na teren poslao Kristijana Medinu, Valentina Barka i Ignasija Fernandeza, a dvadesetak minuta kasnije i Ezekijela Sebaljosa i Edinsona Kavanija. To je u potpunosti promenilo odnos snaga na terenu. Iskusni urugvajski Matador je predstavljao ogromno optrerećenje za odbranu Rivera, što je mogao da iskoristi u 72. minutu utakmice. Tada je prvo glavom pogodio prečku na centaršut Lukasa Blondela, a onda odbijenu loptu makazicama poslao u mrežu Serhija Romera. Ipak, sudije su odmah pokazale na ofsajd, što je povrđeno i nekoliko minuta kasnije posle gledanja snimka. Radilo se bukvalno o milimetarskom ofsajdu, ali se ispostavilo da su arbitri bili u pravu.

Ovo je drugo uzastopno slavlje Rivera nad velikim rivalom. Nakon onog poslednjeg u prošloj sezoni, Alimiron i njegova ekipa su bukvalno bljuvali vatru zbog navodnih sudijskih nepravdi. Za ovaj večerašnji će morati lično da preuzmu odgovornost, posebno ukoliko ne uspeju da se plasiraju u finale Kopa Libertadores, što neće biti nimalo lako, s obzirom na to da je na Bombonjeri u prvom meču bilo 0:0.

Najveći otpor gostima u prvom poluvremenu pravio je silno motivisani Dario Benedeto. Oduševljavao je temperamentni napadač načinom na koji se borio za svaku loptu. Pokušavao je u nekoliko navrata da iznenadi fantastičnog Franka Armanija, ali nije uspeo. Tražio je i jedanaesterac i 15. minutu, ali je vremešni čuvar mreže perfektno ušao u taj start i izbacio loptu u idealnom trenutku ispred nogu protivničkog golgetera.

River je dominatnu ulogu u prvom poluvremenu mogao da kruniše makar još jednim pogotkom. Imali su nekoliko solidnih pokušaja domaći igrači, od čega najbolju Manuel Lansini u četvrtom minutu nadoknade. Tada je Rondon mogao dobru partiju da kruniše i asistencijom, odlično je uočio i u pravom trenutku dao loptu u prostor za svog saigrača, ali je Romero istrčao u pravom trenutku i sprečio ranu kapitulaciju svog tima.

Valentin Barko je zajedno sa Kavanijem u karakternom smislu promenio odnos svoje ekipe prema obavezama na terenu. Povremeno je i preterivao u temperamentnim potezima, išao i van granica dozvoljenog, što je rezultiralo pravom frkom kraj aut linije u 68. minutu meča.

Taj momenat je na neki način bio i uvod u najbolju priliku za domaćina na utakmici. Matador je toj situaciji uradio sve što je bilo do njega, uspeo je da poljulja i nesavladivog Armanija, ali se ispostavilo da je bio za milimetar ispred svojih čuvara prilikom centaršuta Blondela.

Vršio je ogroman pristisak Matador u tim trenucima na odbranu Boke, što je u 75. minutu donelo još jednu veliku šansu za domaćina. Ezekijel Sebaljos se na sjajan način izborio za centaršut sa desnog boka, lopta je išla pravo pred noge Kavaniju, ali je usledila herojska reakcija Erere Bariosa, koji je odličnim startom bukvalno sa noge skinuo loptu protivničkom napadaču i onemogućio ga da postigne toliko željeni pogodak.

Kako se meč bližio kraju, igračima Rivera je ostajalo sve više prostora na protivničkoj polovini. Kolosalnu šansu u trećem minutu nadoknade propustio je Fakundo Kolindo, koji je upropastio sjajnu akciju svoje ekipe, pošto je nakon serije uspešnih dodavanja uspeo da prebaci prazan gol sa svega šest-sedam metara udaljenosti.

Ipak, ono što nije uspelo njemu, uspelo je Endu Dijazu, koji je bio na pravom mestu da sačeka katastrofalnu reakciju domaće odbrane i postavi konačan rezultat meča. Užasno je pred svojim golom reagovao Rodrigo Alehandro, koji je promašio ceo "fudbal" i omogućio Dijazu da postane heroj slavlja svoje ekipe.


LIGA KUP ARGENTINE - 7. KOLO

Subota

Tigre - Velez 0:0

Arsenal - Defensa i Hustisija 1:0 (1:0)

/Sehas 45pen/

San Lorenco - Urakan 1:1 (0:0)

/Bareiro 90pen - Puseto 61/

Rosario - Njuels 1:0 (0:0)

/Malkora 86/

Rasing - Independijente 0:2 (0:1)

/Kanelo 4, Martinez 86pen/

Nedelja

Banfild - Lanus 1:0 (1:0)

/Bisanz 38/

Boka Juniors - River Plejt 0:2 (0:1)

/Rondon 41, Dijaz 90+6/

21.30: (2,25) Kolon (3,00) Union (3,30)

22.00: (1,75) Estudijantes (3,40) Himnasija LP (4,60)

23.45: (1,85) Taljeres (3,30) Belgrano (4,20)

Ponedeljak

23.30: (2,20) Barakas Sentral (3,05) Sarmijento (3,35)

23.30: (2,20) Godoj Kruz (3,05) Instituto (3,35)

Utorak

02.00: (1,85) Atletiko Tukuman (3,25) Sentral Kordoba (4,30)

02.00: (3,10) Platense (3,00) Argentinos Juniors (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Boka juniorsRiver PlejtSuperklasiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara