Hulijan Alvarez (©AFP)
Hulijan Alvarez (©AFP)

River Plejt osvaja još jedan trofej ako Kolon ne napravi novo iznenađenje

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.12.21. | 23:05

Prvak Argentine i osvajač Liga kupa igraju za trofej Kampeones u noći između subote i nedelje, od 01.10 časova po srednjeevropskom vremenu

Pakleno je u Argentini. Ne samo zbog toga što je tamo trenutno leto i u subotu je tokom dana temperatura išla na 38 stepeni celzijusa, već i zbog fudbala. Noćas, od 01.10 časova po srednjeevropskom vremenu na programu je ultimativno finale, okršaj novog šampiona River Plejta i osvajača Liga kupa Kolona za naslov najboljeg tima Argentine u 2021. godini. Meč za trofej Kampeones odigraće se u Santijago del Esteru.

Bila je prava invazija navijača Rivera na taj grad, ogroman broj njih se okupio i ispred hotela u kojem su odseli izabranici Marsela Galjarda, ali i ispred stadiona gde su oni odradili poslednji trening pred meč. Mnogi su želeli uživo da ih podrže i da im se na taj način zahvale za titulu koju su osvojili posle sedam godina posta.

Izabrane vesti

01.10: (4,60) Kolon (3,45) River Plejt (1,75)

Kolon je napravio veliko iznenađenje kada je osvojio Liga kup, jer pre početka takmičenja niko nije ozbiljno smatrao njega za favorita. Da po kvalitetu ipak mnogo zaostaje za najboljim argentinskim klubovima pokazao je u prvenstvu, gde je sezonu završio na slaboj sedmoj poziciji, sa čak 25 bodova manje od Milionera.

Uprkos tome, zbog osvojenog trofeja, prvog u klupskoj istoriji, igraće sledeće sezone u Kopa Libertadoresu. Neće im to biti prvi put da se takmiče u eliti, tamo su debitovali još 1998. godine, ali svakako nisu redovni učesnici. Ovo će da im bude treće učešće.

Za najnoviji uspon Kolona glavni „krivac“ je 43-godišnji trener Eduardo Domingez. Nekadašnji štoper Independijentea u argentinskim medijima se vodio jedno vreme i kao potencijalni naslednik Galjarda na klupi Rivera.

Doduše, Domingez je nasledio tim od Pabla Lavaljena, koji je 2019. godine odveo Kolon do finala Kopa Sudamerikane. Tamo je poražen, Independijente del Valje je bio uspešniji sa 3:1.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

River je odigrao gotovo perfektno prvenstvo. Mesecima je nizao pobede, prvi poraz je pretrpeo tek u pretposlednjem kolu, kada je šampanjac već odavno bio popijen. Poslednje tri utakmice u sezoni Milioneri nisu pobedili, ali to im nije ni bilo previše važno. Već su prvotimci bili na odmoru.

Ni protiv Kolona neće slavni klub iz Buenos Ajresa da bude kompletan. Povređeni su Suarez, Enco Perez, Anhileri, De la Kruz i Brajan Romero.

Vrlo verovatno će ovo da bude poslednja utakmica za pojedine igrače u belo-crvenom dresu. Već je najavljeno da će Poncio, Bolonja i Luks da promene sredinu ove zime, pod znakom pitanja je i budućnost Maidane i Hulijana Alvareza. Sve to će za njih samo da bude motiv više da noćas osvoje trofej.

Tokom 2021. godine su se River Plejt i Kolon sastali dva puta. Zanimljivo, Milioneri su trijumfovali sa 3:2 u Liga kupu, gde je trofej otišao u Santa Fe, a potom je Kolon savladao River sa 2:1 na otvaranju prvenstva, a pehar je završio u Buenos Ajresu. Sada će ipak oba tima morati da trijumfuju ako žele da dopune dodatno vitrinu u klupskim prostorijama.

ARGENTINA, TROFEJ ŠAMPIONA – FINALE

Nedelja

01.10: (4,60) Kolon (3,45) River Plejt (1,75)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

ArgentinaArgentina 1River PlejtKolon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara