(©Reuters)
(©Reuters)

River se revanširao Banfildu: Fernandez i Rohas heroji, Lola tragičar, pocrveneo Karaskal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.11.20. | 05:37

Loše branjenje prekida došlo glave domaćinu

Banfild nije uspeo da ponovi rezultat sa starta grupne faze argentinskog Liga kupa. Slavio je River Plejt sa 2:0 golovima Ignasija Fernandeza i Roberta Rohasa i nije dopustio Banfildu da ga po drugi put nadmudri.

Golovi, promašeni penal i crveni karton u zaustavnom vremenu obeležili su duel argentinskih velikana.

Izabrane vesti

Crvena lenta nije uspela u prvih 45 minuta da slomi otpor domaćina, ali jeste u nastavku. River je povezao tri pobede nakon poraza u prvom kolu od Banfilda (3:1) i sprečio je možda i najprijatnije iznenađenje Liga kupa da uljuljkano dočeka poslednja dva kola grupne faze. Izjednačeni su Banfild i River na tabeli po broju bodova, nalaze se na pozicijama koje vode u „zonu šampiona“ i podjednako bi se obradovali trijumfu Godoj Kruza protiv Rosarija.

Galjardo je prilagodio sredinu terena protivniku kao i formaciju. U zavisnosti da li se brani ili napada igrao je River u formaciji 5-3-2, odnosno 3-5-2, a priliku da debituje dobio je Simon

Ko zna u kom bi smeru krenula utakmica da je Lola bio mirniji prilikom izvođenja penala u 17. minutu. Penalu je prethodila nesmotrena reakcija Poncija koji je pokupio loptu rukom u želji da je izbaci u korner i otkloni opasnost ispred svog gola. Arbitar je pokazao na belu tačku, loptu je uzeo Lola i šutirao nekontrolisano preko gola.

Najbolju priliku iz igre da Banfild dovede u prednost imao je Koronel, ali ni on iz izgledne pozicije nije uspeo da šutira makar u okvir gola. I kako to biva, kada propustiš svoje šanse, stigne kazna. Nisu igrači Banfilda uspeli da izbace loptu iz šesnaesterca, nastao je pravi karambol iz koga su profitirali Ignasio Fernandez i River sredinom drugog poluvremena.

Nakon inicijalnog vođstva lakše se disalo, ali domaćin nije popuštao. Naprotiv, krenuo je svom silinom na gol i u želji da što pre izjednači rezultat primio je novi gol. Najjače oružje Rivera bilo je prekid igra. Gosti su drugi gol postigli posle dobro izvedenog kornera, a loptu je pod prečku glavom zakucao Roberto Rohas.

Kakav bi to derbi bio bez isključenja? Za to se postarao Karaskal u nadoknadi. Uspeo je Karaskal da za jedno poluvreme provedeno na terenu zabeleži i asistenciju pored direktnog crvenog kartona zbog udaranja rukom protivnika sa leđa.


LIGA KUP ARGENTINE - 4. KOLO:


Boka Juniors – Lanus 1:2 (0:2)

/Abilja 86 – Orsini 28, 45/


Arsenal Sarandi – Union Santa Fe 2:3 (1:1)

/Kandija 36, Karabahal 80 – Garsija 43, Kandija 56ag, Garsija 72/


Banfild - River Plejt 0:2 (0:0)

/Fernandez 61, Rohas 78/



tagovi

River PlejtBanfildLiga kup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara