Rafael Santos Bore neće igrati za River (©Reuters)
Rafael Santos Bore neće igrati za River (©Reuters)

River u zemlji vina bez šestorice prvotimaca

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.20. | 23:00

Godoj Kruz ima kakve-takve šanse

Čuveni su u regiji Mendoza po vinu, ne baš i po fudbalu, ali s obzirom na River Plejtove muke s povredama ovog puta ovog puta Godoj Kruz ima čemu da se nada. Jer tim Marselja Galjarda hendikepiran ide na gostovanje u trećem kolu Liga kupa Argentine.

Čak šestorica prvotimaca nisu na raspolaganju treneru giganta iz Buenoj Ajresa. Pre svih povređeni vezista Ignasio Fernandez, te kolumbijski napadač Rafael Santos Bore, koji je u izolaciji zbog toga što je “zakačio“ korona virus.

Izabrane vesti

Preostala četvorica startera zbog toga što su pozvani da igraju za državne timove svojih zemalja u kvalifikacijama za Mundijal: golman Franko Armani i defanzivac Gonzalo Montijel za Argentinu, još jedan odbrambeni fudbaler Paulo Dijaz za Čile, vezista Nikolas de la Kruz za Urugvaj.

Nema ni Roberta Rohasa, reprezentativnog štopera Paragvaja, s tim da je on inače rezervista u Riveru.

Stoga će Galjardo možda biti prinuđen da eksperimentiše, pa je uoči meča uigravao i veziste Enca Pereza i Santjaga Sosu kao štopere u poslednjoj liniji sa petoricom. Ali samo kao opciju. U startnih 11 će i Leonardo Poncio, dok će drugi uzastopni meč u prvoj postavi, prvi put posle 15 meseci, odigrati Lukas Prato. Šansu čeka i omladinac Tomas Kastro Ponse, koji je prvi put u protokolu za ligaški meč.

River je dobio četiri od pet poslednjih okršaja sa Godoj Kruzom, sva četiri na gostovanjima, ali sad mu neće biti lako. Mada, Godoj je izgubio dva uvodna meča u Trećoj grupi Liga kupa, dok je River sa tri boda na deobi drugog mesta sa Rosario Sentralom. Vodeći Banfild ima maksimalnih šest.

Uz napomenu da je River oba meča igrao kod kuće, a Godoj oba na strani.

PROJEKTOVANE STARTNE POSTAVE

Godoj Kruz (4-4-2): Nelson ibanez – Đanluka Ferari, Marselo Erera, Leonel Gonzales, Damijan Perez – Halil Elijas, Ezekijel Balaude, Martin Oheda, Renco Tesuri – Sebastijan Lomonako, Tomas Badaloni

River (4-3-3): Enrike Bolona – Milton Kasko, Santijago Sosa, Havijer Pinola, Fabricio Anhileri – Leonardo Poncio, Enco Perez, Horhe Karaskal – Hulijan Alvarez, Lukas Prato, Matijas Suarez.



tagovi

ArgentinaArgentina 1River PlejtJužna AmerikaGodoj Kruz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara