Branko Riznić
Branko Riznić

Rizno, ne diraj to dete, biće bolji fudbaler od tebe!

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.18. | 23:33

Branko Riznić pravi prve fudbalske korake u seniorskoj konkurenciji

Odigrao je 11 minuta protiv Radničkog iz Niša, ali šira fudbalska javnost tek treba da čuje za njega. I čuće mnogo pre nego za neke druge fudbalere. Jer slavno prezime izazvaće pažnju samo po sebi. Branko Riznić je sin čuvenog Zorana Riznića, koga se navijači Rada, ali i Crvene zvezde, sećaju sa osmehom na licu. Na Banjici se nadaju da će i Riznić junior biti igrač koga će u Crnotravskoj pamtiti po dobrim potezima.

Nedavno je priključen prvom timu, pa je na sajtu Građevinara objavljen i kraći fudbaler sa 19-godišnjim vezistom. Prva pitanja su logično bila u vezi baš sa imenom slavnog oca. Pa i ono o tome da li to čuvemo ime više pomaže ili odmaže?
Pre svega ja sam ponosan na svog oca, znam da je uticao na mene i moje buduće zanimanje. Drago mi je da se nastavlja naša fudbalska tradicija. Naravno da postoji određena doza pritiska , od mene se očekuje više, bolje i stalno dokazivanje. Ali to mi je s druge strane dodatni motiv da napredujem .Ne smem da okrnjim fudbalsku lozu Riznića”, počinje Branko.

Izabrane vesti

Riznić: Za razliku od današnjih fudbalera, nikad nisam krio da volim da popijem!

Normalno, otac je i najveći kritičar. A prva odbrana od stalnih ukazivanja na greške…
Mama i sestra mu kažu: ‘Zorane, ne diraj to dete, biće bolji fudbaler od tebe’. Onda nema potrebe da ja komentarišem”.

Ne usuđuje se baš da obeća da će prevazići oca, ali daće sve od sebe. Za neke smele prognoze je uostalom još rano. Ove januarske su mu tek prve sa seniorskim timom u klubu u kome je njegov otac igrao četiri godine.
Nemam reči da iskažem svoja osećanja. Ovo je jedno novo i veliko iskustvo koje mi je dodatni vetar u leđa da još više i bolje radim i da se svakim danom dokazujem. Zahvalan sam ljudima iz kluba i trenerima koji su mi upriličili ovakav doživljaj. Trudiću se da opravdam njihova očekivanja”.

(FOTO: FK Rad)


tagovi

Orlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara