Fudbaleri PSV-a na zagrevanju (©Reuters)
Fudbaleri PSV-a na zagrevanju (©Reuters)

RKC-u se ne piše dobro, Vitese juri Ajaks

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.01.21. | 11:33

Nastavlja se Eredivizija, favorit dana je PSV

U potrazi za prvom pobedom u sedam ligaških utakmica, RKC ima zastrašujući zadatak ispred sebe. Mora da se suprotstavi PSV-u u Ajndhovenu. Ovi rivali su se već jednom sastali ove sezone, kada su Filipsovci prošlog decembra jednostavno bili prejaki za tim iz Valvajka, krstareći do pobede od 4:1. To znači da se RKC-u ni večeras ne piše dobro...

Imenovanje Rodžera Šmita za trenera PSV-a bio je, ispostavilo se, pun pogodak. Reklo bi se da se PSV oporavio od svojih relativno slabih nastupa u prošloj sezoni. Pre nego što je Eredivizija prerano okončana zbog pandemije virusa korona, tim iz Ajndhovena je u trci za titulu zaostajao čak sedam bodova za Ajaksom i AZ-om, uprkos tome što je odigrao utakmicu više.

Izabrane vesti

Ovoga puta, Šmit i njegovi momci trenutno sede na četiri boda od vrha, pošto su pre nedelju dana savladali Spartu u Roterdamu sa čak 5:3. Postizanje golova iz zabave bila je glavna karakteristika Filipsovaca, a njihova najnovija predstava uvećala je kolonu sa pogocima na 41, i samo je Ajaks efikasniji.

U toku sedmice PSV je imao obaveze u Kupu Holandije. Slavio je u Volendamu sa 2:0 i plasirao se u četvrtfinale. Mora se istaći i da je do prošle srede PSV imao savršen domaći učinak u ligi, ali tu seriju je prekinuo AZ, koji je odneo pobedu 3:1.

Baš kao i prošle sezone, u kojoj ga je od ispadanja spasio samo Covid-19, Valvajk je većinom tekuće sezone imao loš učinak. Prošle nedelje, remizirao je u drugoj utakmici zaredom, protiv Viljem II 1:1, i zadržao tim iz Tilburga na četiri boda zaostatka.

Očekuje se da će Mario Gece da propusti susret, jer se još nije oporavio od povrede mišića koja ga je držala van igre od prošlog decembra. Karijera Nemca je većinom okovana povredama, a taj trend nastavljen je otkako se preselio u Holandiju. Ipak, tu su Donijel Malen i Eran Zahavi, koji bi trebalo da osiguraju slavlje Filipsovaca i poteru za Ajaksom.

U nadi da će se bar u ovom trenutku poravnati sa liderom Ajaksom, Vitese danas dočekuje Groningen u Gelredomu. Oba rivala su samo jednom okusila poraz u poslednjih pet ligaških utakmica, s tim da je domaćin na drugom, a gost na šestom mestu na tabeli Eredivizije.

Vitese se u utorak plasirao u četvrtfinale Kupa, tesno izbacivši Den Haga sa 2:1 zahvaljujući golovima Opende i Bera. Igrači Tomasa Leča pretvorili su svoj dom u tvrđavu, pošto su neporaženi u osam utakmica u svim takmičenjima do danas, dok su u to vreme samo jednom remizirali sa Herenvenom. Takođe, u domaćim mečevima u ligi primili su najmanji broj golova, a takođe su skupili i najviše bodova zajedno sa Ajaksom, koji je odigrao utakmicu više.

Groningen je u prošloj rundi remizirao sa Tventeom kod kuće, a s obzirom na to da se Fajenord i AZ sastaju ovog vikenda, ekipa sa severa ima priliku da se približi mestima koji garantuju evropski fudbal. Arjen Roben je van stroja, pa je uloga favorita na strani domaćina.

EREDIVIZIJA - 18. KOLO

Petak

Viljem II - Zvole 1:3 (1:0)

/Vrit 10 - Gučanedžad 58, 62, 70pen/

Subota

16.30: (3,10) Den Hag (3,35) Emen (2,30)

18.45: (1,85) Vitese (3,50) Groningen (4,40)

20.00: (1,25) PSV (6,50) RKC (10,0)

21.00: (2,45) Herakles (3,35) Herenven (2,90)

Nedelja

12.15: (12,0) Fortuna Sitard (7,25) Ajaks (1,20)

14.30: (1,65) Tvente (4,00) VVV Venlo (5,10)

14.30: (1,75) Utreht (3,60) Sparta (5,10)

16.45: (2,40) Fajenord (3,40) AZ Alkmar (2,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaPSV AjndhovenRKCViteseGroningenHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara