Kilijan Mbape (Reuters)
Kilijan Mbape (Reuters)

Rođak vlasnika PSŽ-a nagovestio odlazak Mbapea: Jako je teško zadržati nekoga ko želi da ide

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.01.22. | 12:16

Sam fudbaler je rekao da ostaje do kraja sezone, da li i posle toga?

Ne postoji veća transfer saga od one koja sa rodila prošle godine. Hoće li Kilijan Mbape ostati u Pari Sen Žeremenu ili će napustiti klub, a ako ga napusti, zna se gde će - u Real Madrid. Verujući da će produžiti ugovor sa reprezentativcem Francuske Parižani su minulog leta odbili nekoliko unosnih ponuda Madriđana uključujući i najveću od 200.000.000 evra.

Bez obzira na potpis Lionela Mesija, Mbape je ubedljivo najbolji igrač giganta iz Grada Svetlosti, ali bez obzira na golgetersku konstantnost, njegova budućnost još nije poznata. Novembra poršle godine pričao je da je imao nameru da pređe u Real, ali da ga je klub obijanjem ponude sprečio. U smiraj 2021. godine, rekao je da mu jedini cilj da pobedi Real Madrid u februarsko-martovskom dvomeču i da će ostati u Parizu do kraja sezone. Da li i posle toga? U verovatno samo on zna.

Izabrane vesti

Ipak, španski Mundo Deportivo donosi nagoveštaj Francuzovog odlaska. Naime, Naser Al-Atija, trostruki osvajač i trenutni lider Dakara, najzahtevnijeg sportskog događaja na planeti, kao i rođak katarskog emira u čijem je vlasništvu Pari Sen Žermen podelio je u intervjuu za katalonski medij, svoje viđenje situacije. A nema sumnje da je upućeniji od mnogih.

Na pitanje hoće li Mbape preći u Real, odnosno može li PSŽ da ga zadrži, 51-godišnjak čija porodica poseduje fudbalski klub Al Sad, imao je sledeći odgovor.

"Znate... Kada neko želi da napusti klub, nije lako zadržati ga", rekao je Al Atija.

Nakon Mbapea, vozač Dakar šampionata, dotakao se i Lionela Mesija.

"Mesi je broj jedan na svetu i nije bitno koliko ima godina. Osvoji je sve i sada igra na visokom nivou bez obzira na godine. Svi ga izuzetno poštujemo."

Al Atija je takođe nagovestio da nas na Svetskom prvenstvu u Kataru očekuje spektakl.

"Biće neverovatno. Ne mogu ništa da vam otkrivam, ali mogu da kažem da nikada u životu niste videli Svetsko prvenstvo nalik onome što ćete videti u Kataru. Govorim iz svih aspekata. Mislim da će se najveća borba voditi između Argentine, Francuske i Italije", zaključio je Al Atija koji očigledno izuzetno veruje u Azure imajući u vidu da ih tek čeka baraž za plasman na mundijal.



tagovi

Kilijan EmbapeReal MadridPari Sen ŽermenKatar

Obaveštavaj me

PSŽ
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara