Robert Prosinečki podneo kandidaturu za selektora Gane

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 08:51

Konkurenti mu slavni Nemci

Četvorica Srba su u prošlosti sedela na klupi reprezentacije Gane, možda bi na njoj mogao da se oproba i jedan Hrvat. Nekada su Crne zvezde vodili Milan Živadinović, Ratomir Dujković, Milovan Rajevac (u dva mandata) i Goran Stevanović, dok je kandidat za mesto upražnjeno posle razočaravajućeg rezultata Krisa Hjutona na Kupu afričkih nacija – Robert Prosinečki.

Ako je verovati medijima iz te zemlje, legendarni as i potonji trener Crvene zvezde prijavio se na konkurs za dobijanje novog posla, pošto je predao kandidaturu dva dana pre isteka roka koji su čelnici Fudbalskog saveza Gane propisali tražeći naslednika Hjutona. U potrazi su zato što je selekcija koja je šest puta osvajala Kup nacija turnir u Obali Slonovače okončala u grupnoj fazi i od 2015. kad je bila u finalu takmičenja ne zna za značajniji rezultat.

Izabrane vesti

Možda bi mogla do njega sa Prosinečkim, koji se pre nekoliko meseci pominjao kao opcija za šefa stručnog štaba Partizanija iz Tirane, a bez posla je od početka septembra, kad je napustio hrvatski Rudeš. Prethodno je bio angažovan u turskim klubovima Kajzeriju i Denizliju, vodio je Olimpiju iz Ljubljane, a bio selektor Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine.

Potencijalno i Gane, pošto će čelnicima tamošnjeg saveza predočiti ideje tokom dijaloga narednih dana. Samo što nije jedini kandidat, jer su za posao zainteresovana i dvojica Nemaca. U pitanju su Feliks Magat, najpoznatiji po tome što je Volfzburgu doneo titulu 2009, a vodio je još u otadžbini Hamburg, Bajern, Štutgart, Verder, Ajntraht, Šalke i Hertu, te Jirgen Koler, bivši reprezentativac, koji je po okončanju igračke karijere radio uglavnom u amaterskim ili omladiskim timovima.

Prosinečki je drugi put kandidat za selektora Gane. Prethodno je figurirao kao opcija 2012. posle smene Gorana Stevanovića, ali su se Crne zvezde tad opredelika za Džejmsa Apiju.


tagovi

AfrikaGanaRobert Prosinečki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara