Robi Fauler (Foto: Reuters)
Robi Fauler (Foto: Reuters)

Robi Fauler u neverici: Trener meseca, bez poraza u ligi, a dobio otkaz!?

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.10.23. | 01:05

Nesvakidašnji potez Al Kadisije

Skoro pune dve godine Robi Fauler nije imao posao pre nego što je letos pronašao uhlebljenje u Saudijskoj Arabiji. Ipak, već posle nepuna četiri meseca legendarni engleski napadač se ponovo našao na birou rada pošto ga je tamošnji drugoligaš Al Kadisija otpustio.

I sve bi tu bilo u redu da je Al Kadisija u rezultatskoj krizi, a Fauler nije opravdao očekivanja. Situacija je, međutim, potpuno drugačija. Faulerov tim je, naime, jedini neporažen u uvodnih osam rundi drugoligaškog karavana, zabeležio je šest pobeda i dva remija i trenutno se nalazi na drugoj poziciji sa 20 bodova, jednim manje od lidera Al Orubaha. Fauler je, štaviše, zbog pomenutih rezultata prošle nedelje imenovan za trenera meseca u šampionatu.

Izabrane vesti

Kako bilo, uprava kluba je odlučila da prevremeno raskine ugovor sa Faulerom i zahvali mu se na do sada učinjenom poslu, a na njegovo mesto ubrzo je postavila Mićela Gonsalesa, španskog stručnjaka, koji je do aprila ove godine radio u Olimpijakosu, a prethodno vodio još Hetafe, UNAM Pumas, Malagu, Marselj, Sevilju, Realovu Kastilju i Rajo Valjekano.

Fauler s druge strane ima znatno "tanji" CV, trenersku karijeru je počeo još 2011. godine kada je preuzeo tajlandski Muangtong junajted, ali je i tamo potrajao samo četiri meseca. Prvi sledeći angažman imao je tek 2019. u Brizbejn Roaru, a pre Al Kadisije vodio je još samo Istični Bengal.



tagovi

Robi FaulerAl KadisijaSaudijska Arabija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara