Rodri ide iz Atletika

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.19. | 11:15

Biće tuče između Sitija i Bajerna, Građani bliži potpisu

Rodrigo Ernandez Rodri napušta Atletiko Madrid. Ovaj igrač je obavestio Jorgandžije o svojoj odluci. Vezista je dobio dve sedmice da odluči šta će, a najmanje dva kluba ga žele i voljni su da plate otkupnu klauzulu. Rodri i njegovi predstavnici su rekli direktoru Atletika Migelu Anhelu Marinu da Rodri želi da razgovara sa drugim klubovima.

Mančester Siti i Bajern iz Minhena su timovi koji žele da dovedu igrača čija je otkupna klauzula 70.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ova odluka Rodrija je čisto fudbalska. Atletiko je pokušao da zadrži ovog igrača, čak se i Dijego Simeone lično borio za to brojnim razgovorima. Pokušavao je da mu objasni važnost projekta, ali Rodrigo veruje da svoj talenat može da razvije do plafona pod upravom Pepa Gvardiole u Mančester Sitiju ili u redovima Bajerna iz Minhena. To su dva kluba koja se bore za njegov potpis.

Sportski projekti koje Siti i Bajern nude Rodriju su uvereli igrača da je vreme za promenu kluba. Atletiko će dobiti 70.000.000, ili možda manje ako neko od igrača iz tima gde bude otišao Rodri bude zanimljiv Jorgandžijama.

Ovo je još jedan težak udarac u nizu za Atletiko, iz tima mu ide mlad igrač pred kojim je, kažu, velika budućnost. Atletiko će ipak dobro zaraditi. Od španskih igrača samo će Kepa Arizabalaga biti skupji (80.000.000). Morata će ostati na trećem mestu sa 65.000.000.

Sve u svemu, Mančester Siti je prvi kandidat za dovođenje Rodrija, a posle ove odluke samog igrača da napusti Atletiko, svi uslovi za još jedan veliki transfer su tu.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara