Enketija i Sterling (©Reuters)
Enketija i Sterling (©Reuters)

Rokada u špicu Engleske: Enketija istisnuo Sterlinga

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 15:35

Ostalo manje-više očekivano

Uzalud dva gola protiv Lutona, čini se da je Rahim Sterling bivši reprezentativac Engleske. Selektor Geret Sautgejt je na spisak igrača za utakmice sa Ukrajinom i Škotskom uvrstio četiri godine mlađeg Edija Enketiju i deluje da ne planira da se predomisli.

Izabrane vesti

Teška odluka. Rahim nije preterano srećan zbog nje i razumem ga. Uveren sam da će imati odličnu sezonu u Čelsiju“, počeo je Sautgejt, međutim, ubrzo je postalo jasno da gleda u drugom pravcu.

Nije bio na raspolaganju za poslednje dve utakmice i to je drugima pružilo šansu da odigraju dobro i nametnu se“.

Sa druge strane, selektoru su se očigledno nametnuli i onu koji nisu igrali, pa je prvi poziv dobio Enketija. Šansu da debituje mogao bi da dobije i Sterlingov saigrač iz Česija Livaj Kolvil, mada je on i ranije trenirao sa ekipom. Hari Megvajer i Kalvin Filips i dalje su tu, iako nisu prvi izbori u klubovima, dok je Džordan Henderson zadržao mesto iako je prešao u saudijski Al Etifak.

Luk Šo i Tajron Mings su opravdano odsutni zbog povreda, dok je Sautgejt prevideo i Njukaslovog golmana Nika Poupa.

Engleska protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igra 9. septembra u Vroclavu u Poljskoj, dok će tri dana kasnije sa Škotskom obeležiti 150 godina od osnivanja tamošnjeg Fudbalskog saveza. Biće to repriza prve međunarodne utakmice za obe zemlje, odigranje još davne 1872. godine.

TIM ENGLESKE

Golmani: Sem Džonston (Kristal Palas), Džordan Pikford (Everton), Aron Remzdejl (Arsenal)

Odbrana: Ben Čilvel (Čelsi), Livaj Kolvil (Čelsi), Luis Dank (Brajton), Mark Guehi (Kristal Palas), Hari Megvajer (Mančester junajted), Fikajo Tomori (Milan), Kiran Tripije (Njukasl), Kajl Voker (Mančester Siti

Vezni red: Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Džud Belingem (Real Madrid), Konor Galager (Čelsi), Džordan Henderson (Al Etifak), Kalvin Filips (Mančester Siti), Deklan Rajs (Arsenal)

Napadači: Ebereči Eze (Kristal Palas), Fil Foden (Mančester Siti), Džek Griliš (Mančester Siti), Hari Kejn (Bajern Minhen), Džejms Medison (Totenhem), Edi Nketija (Arsenal), Markus Rašford (Mančester junajted), Bukaja Sako (Arsenal), Kalum Vilson (Njukasl).


tagovi

Rahim SterlingEdi Nketijareprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara