(©AFP)
(©AFP)

Roke Santa Kruz - gospodar šesnaesterca i Olimpijina gol-mašina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.21. | 02:55

Nezaustavljivi Paragvajac

Vreme leti, velika imena svetskog fudbala kače kopačke o kiln, a paragvajski veteran ni ne pomišlja da se penzioniše. Gazi 40. godinu, a i dalje je strah i trepet širom terena u Paragvaju. Roke Santa Kruz je neuništiv. To je potvrdio protiv Gvaranija, koji vuče traumu od gubitka prošlogodišnje titule od Rokeove Olimpije – 3:0

Ikona paragvajskog fudbala i Olimpije Asunsion deli lekcije mlađim kolegama. Nema Rokeovih golova – nema ni dobrih rezultata za Olimpiju. Aktuelni šampion čekao je da najbolji strelac proteklog šampionata proradi kako bi krenuo njegov uspon.

Izabrane vesti

Najpopularniji tim u Paragvaju traljavo je započeo Aperturu, a razlog u slabijim rezultatima leži u neefikasnosti napadača. S punim pravom postavlja se pitanje kako Olimpija misli da nadoknadi Rokea Santa Kruza kada bude rekao da je dosta. Čekao je šampion Santa Kruzov gol kao ozeblo sunce i dočekao ga u 4. kolu. Otvorio je nekadašnji napadač Bajerna, Mančester sitija, Betisa i Blekburna ekipu Gvaranija i trasirao Olimpiju put do trijumfa.


Tim iz prestonice je u prve tri runde postigao dva gola, mučio se sa realizacijom i neko je morao da nastrada. Izbor je pao na Gvarani. Bride obrazi Gvaraniju od prošlosezoneskog penal-ruleta i gubitka titule, a crveneće se i posle ubedljivog poraza.

Pogodak Santa Kruza, crveni karton za Miltona Masijela i Gvaranije je bio reš pečen. Olimpiji je preostalo “samo” da materijalizuje brojčanu nadmoć i nabilduje gol razliku. Za to su se postarali Brajan Oheda i Sosa Akosta.


PARAGVAJ - 4. KOLO, APERTURA

Nedelja

Gvarani - Olimpija Asunsion 0:3 (0:1)

/Santa Kruz 19, Oheda 59, Akosta 85/




tagovi

Roke Santa KruzOlimpija AsunsionKlub GuaraniParagvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara