Roke Santa Kruz (©Reuters)
Roke Santa Kruz (©Reuters)

Roke Santa Kruz je klasa i u 41. godini: Veteran vodi Libertad do titule (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 04:49

Lider paragvajske Aparture pobedio gradskog rivala Nasional sa 1:0 golom nekadašnjeg asa Bajerna u poslednjem minutu meča

Klasa je večna, godine su samo broj. Za nekoliko meseci Roke Santa Kruz napuniće 41. godinu, ali i dalje nemilosrdno trese mreže u otadžbini. Sećamo ga se kao napadača minhenskog Bajerna, kasnije je menjao veliki broj klubova, igrao je i za Mančester Siti, Malagu, a poslednjih šest godina je u Paragvaju. Branio je do ove godine boje Olimpije, a onda je napravio senzacionalni transfer u redove gradskog rivala Libertada.

Prvi meč u dresu novog kluba imao je upravo protiv „svoje“ Olimpije. Navijači, kojima je bio idol, tu izdaju nisu mogli da mu oposte. Vređali su ga, na teren bacali novčanice s njegovim likom. Kruz je početkom godine sve to izdržao, a da je bio pravi potez šampiona je dokaz meč 17. kola Aperture.

Izabrane vesti

Libertad je na svom terenu dobio gradskog rivala Nasional sa 1:0 upravo pogotkom Kruza u poslednjem minutu meča. Odlično ga je proigrao Lorenco Lemgareho, a Roke je samo uklizao i lagano zatresao mrežu gostiju. Ovaj pogodak bi mogao crno-belima iz Asunsiona da donese novu krunu. Pet kola pre kraja šampionata, Libertad je zadržao čak šest bodova više od Sero Portenja.

Bivši as Bajerna postigao je tri gola na prethodna dva meča Aperture. Prošle nedelje je dva pogotka dao Amelijanu, a sada je dobru golgetersku formu potvrdio i u protiv Nasionala. Na 14 mečeva u dresu novog kluba postigao je šest pogodaka. Boje ovog kluba nosi još jedan poznati napadač, veteran – Oskar Kardozo. Nekadašnji napadač Benfike je u drugom planu ove godine, Kruz ima prednost. Bivši reprezentativac Paragvaja je ceo meč presedao na klupi za rezerve.

Četvrtak, 23.55: (1,38) Libertad (4,70) Strongest (8,50)

Oba tima su završila meč sa desetoricom na terenu. Libertad je od 16. minuta igrao bez isključenog Barboze, ali je u finišu prvog poluvremena zbog dva žuta kartona u svlačionicu morao i Arua.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

PARAGVAJ, APERTURA – 17. KOLO

Petak

Takuari – Amelijano 1:0 (0:0)

/Okampos 87/

Subota

Resistensija – Sol de Amerika 0:0

Nedelja

Heneral Kabaljero – Guarani 0:4 (0:0)

/Kontrera 66, Gonzales 82, Benitez 89, Fernandez 90+3/

Olimpija – Sero Portenjo 0:4 (0:2)

/Ovijedo 10pen, Farina 43, Armoa 63, 66/

Ponedeljak

Libertad – Nasional 1:0 (0:0)

/Kruz 90/

Odloženo

12. Oktobar - Guairenja



tagovi

Južna AmerikaParagvajParagvaj 1Roke Santa KruzLibertadNasional Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara