Jović, Vlahović, Kabral (©Reuters)
Jović, Vlahović, Kabral (©Reuters)

Roko Komiso likuje: Jović i Kabral odlični poslovi za nas, Juve nije tako dobro prošao sa Vlahovićem

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 17:34

"Povrh svega, mi smo zaradili 70.000.000 evra", istakao je vlasnik Fjorentine

Kada je Dušan Vlahović napustio Firencu, vlasnik Fjorentine Roko Komiso nije mogao da se pomiri što je njegov najbolji igrač završio u redovima omraženog rivala Juventusa. Godinu dana kasnije prvi čovek Viole likuje, jer veruje da je njegov klub odlično prošao, kako u finansijskom, tako i u sportskom pogledu.

Tokom gostovanja Ekonomskom fakultetu u Firenci na kojem je održao predavanje, Komiso je objasnio zbog čega je toliko zadovoljan kompletnim transferom Dušana Vlahovića.

Izabrane vesti

"Platili smo za Artura Kabrala i Luku Jovića ukupno 15.000.000 evra, a oni su zajedno već postigli 20 golova u tri takmičenja koja igramo. Vlahović s druge strane ima 10 golova u Torinu od kojih je dva postigao iz penala", naglasio je Komiso.

Podseća američki biznismen italijanskih korena da je Vlahović bio izričit u nameri da u januaru prošle godine pojača Juventus i tvrdi kako je Viola prošla znatno bolje od Bjankonera u čitavom poslu, mada zaboravlja da je Vlahović zbog problema sa preponom propustio deset utakmica. Napadač Juventusa je ove sezone odigrao 23 utakmice , dok je Kabral s druge strane upisao 29 nastupa, a Jović 33.

"Vlahović je želeo da ode u Juventus. Mnogi su nas kritikovali, svi mediji su pisali: 'Kabral i Jović ne postižu golove u poslednje vreme', ali to nije tačno. Vlahović ima upola manje golova od dvojice naših napadača. Povrh svega, mi smo zaradili 70.000.000 evra. Kabral-Jović je bio odličan posao za nas, što nije slučaj sa Juventusom i Vlahovićem", zaključio je Komiso, a onda napravio neverovatno poređenje:"Izuzev Napolija i Intera, Fjorentina je rame uz rame sa Juventusom, Milanom i drugima, ali niko ne piše o tome."

Podsetimo, Fjorentina se tek pobedom nad Veronom u prošlom kolu udaljila od opasne zone i trenutno ima 28 bodova, 17 manje od četvrtoplasiranog Lacija. Za Juventusom, kojem je u januaru oduzeto 15 poena, kaska sedam bodova.



tagovi

Roko KomisoDušan VlahovićLuka JovićArtur KabralFjorentinaJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara